• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: A, sada Đoković - Troicki!

Hrvat Ivan Dodig dva seta bio je ozbiljan rival trećem teniseru svijeta, ali je onda Novak ubacio u drugu brzinu - 3:1 (7:5, 6:7, 6:0, 6:2).

 AO: A, sada Đoković - Troicki! Izvor: MONDO

Novak Đoković mučio se u duelu drugog kola Australijan Opena.

Sve dok se nije zagrijao...

Hrvat Ivan Dodig osvojio je drugi set i tako vjerovatno iznervirao srpskog asa. Od tog trenutka, u dva seta, 81. teniser na svijetu uspio je samo da osvoji dva gema - 3:1 (7:5, 6:7, 6:0, 6:2).

Poslije tri časa i 21 minuta igre, Đoković je drugi put u karijeri pobijedio Hercegovca, a koliko srpskom asu nije išlo na melburnških 14 stepeni u prva dva seta, govori i podatak se do 1:1 u setovima igralo 129, a do 3:1 svega 72 minuta...

Kada mu je znoj "probio" majicu, Đoković je počeo da vezuje vinere i do kraja susreta sakupio ih je 49, naspram Dodigovih 23. Hrvat, osuđen na defanzivu, prepustio je Novaku da vodi poene i svaki je srpski teniser morao da dobije uz mnogo, mnogo udaraca, pa otuda i 50 neiznuđenih grešaka.

U prvom setu, Đoković je do brejk lopti stigao tek pri vođstvu od 5:4, ali nije uspio da ih iskoristi. Jeste pri vođstvu od 6:5, za teško zarađeno vođstvo od 1:0 u setovima.

U drugom, Novak je prvi "brejknuo" rivala, ali se onda prilično samouvjereni Dodig vratio (4:4), pa je set ušao u neizvjesnu završnicu, odnosno taj-brejk. Tamo je Dodig poveo sa 4:2, pa Đoković sa 5:4, da bi prvi do set lopte stigao Hrvat - 5:6.

Nije iskoristio ni prvu, ni drugu (7:8), ali jeste treću i rezultatom 10:8 u taj-brejku izjednačio je na 1:1 u setovima.

U međuvremenu, pri rezultatu 7:6 u taj-brejku, Đoković imao svoju set loptu.

Hrvatski navijači na "Hajsens Areni" ponadali su se da bi Dodig mogao na nastavi da muči favorita, ali su brzo utihnuli kako je počeo treći set. Od tada, do kraja, razloga za zadovoljstvo imala je samo srpska polovina na tribinama.

On je istakao poslije meča da je odigrao "polovično uspješno".

"Dodig me je natjerao da dam sve od sebe. On je, jednostavno, stizao sve lopte u prva dva seta u kojima nisam briljirao. Kasnije sam ipak uspio da poboljšam sve elemente u igri i trijumfujem", rekao je Đoković.

Najbolji srpski teniser tvrdi da grend slem u Melburnu traje dugo i da su zbog toga i neminovni padovi u formi.

"Bolje je što mi se to dogodilo u ranoj fazi takmičenja", dodao je Đoković.

Ovaj susret prošao je bez incidenata za razliku od susreta Đoković - Amer Delić od prije nekoliko godina kada je ispred stadiona u Melburn Parku došlo do masovne tuče između srpskih i hrvatskih navijača, inače državljana Australije.

Pred duel sa Dodigom, Đoković je apelovao na navijače da navijaju fer i korektno, što je i bio slučaj tokom cijelog meča, a na kraju je Dodig morao da pruži ruku boljem, koji ga je nadigrao i 2008. godine u Marseju sa 2:0 u setovima.

U trećem kolu, vjerovatno u petak, (3) Đoković igraće protiv druga iz Dejvis kup reprezentacije Srbije, (29) Viktora Troickog, koji je ranije istog dana pobijedio Francuza Nikolasa Maua sa 3:1 (6:4, 6:2, 1:6, 6:3).

Treći teniser svijeta je ocijenio da će predstojeći duel biti podjednako težak i za njega i za Troickog.

"Viktor je veliki igrač jakog servisa. Znamo se još od juniorskih dana, a zajedno smo i u Dejvis kup timu, zbog čega nas očekuje težak meč. Ušao je u seriju poslije uspjeha u Moskvi gdje je osvojio svoj prvi ATP trofej, a prošle nedjelje igrao je i finale u Sidneju", rekao je Nole.

Meč trećeg kola u Melburnu biće sedmi međusobni Đokovića i Troickog, koji je dobio samo prvi njihov duel 2007. godine u Umagu.

Narednih šest pripala su Đokoviću, osvajaču Australijan Opena iz 2008. godine.

Od tada, Đoković je u Melburnu ispadao u četvrtfinalu, 2009. godine zbog iscrpljenosti morao je da preda Endiju Rodiku, a prošle sezone nadigrao je Žo-Vilfred Conga sa 3:2 u setovima i tako mu se revanširao za poraz u finalu iz 2008. godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC