• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oštro po Bobi, protiv Orlandića prijava

Grupa za promjene u Teniskom savezu Srbije oplela po Živojinoviću i Orlandiću. Tvrde da je za finale Dejvis kupa nenamjenski trošen novac.

 Oštro po Bobi, protiv Orlandića prijava Izvor: MONDO

Nastavljene su rasprave u srpskom tenisu.

U Teniskom centru "Novak" danas je održana konferencija za novinare na kojoj su potpredsjednik Teniskog saveza Srbije (TSS) Milan Jerinkić, predsjednik Teniskog kluba Partizan Dušan Grujić i prvi čovjek Teniskog saveza Beograda (TSB) Goran Bubanj iskritikovali predsjednika nacionalnog saveza Slobodana Živojinovića.

Oni su rekli da Nadzorni odbor traži da državni revizor provjeri rad TSS i da nakon dobijanja izvještaja postoji mogućnost podnošenja krivične prijave protiv odgovornih.

Potpredsjednik Saveza Jerinkić rekao je da se za kandidata za predsjednika TSS javljaju određeni sportski radnici i biznismeni kojima ne cvjeta posao, ali da će biti izabrani "pravi ljudi koji žele da daju svoj novac i pomognu sportu".

Član UO Dušan Grujić rekao je da je TSS "nenormalno" trošio novac tokom trodnevnog održavanja finala Dejvis kupa u Beogradu.

"Novac se trošio nenormalno u siromašnoj zemlji. Za tri dana keteringa potrošilo se više od 65.000 evra, 13.000 evra u jednom restoranu, milion dinara za gorivo, 20.000 evra za vozače. Čak su nam dali zajednički račun za Fed kup i Dejvis kup u iznosu od 104.347.443,05 dinara", rekao je on i istakao da su svi podaci stigli iz TSS.

Grujić je rekao da tek sada priča o trošenju novca "pošto ranije nije bilo velikih rezultata i velikog novca". On je podržao plan Srđana Đokovića, pošto je, kako je rekao, to u interesu srpskog tenisa, ali je istakao da i dalje ne razgovara sa ocem najbolje rangiranog srpskog tenisera.

Predsjednik Teniskog saveza Beograda Goran Bubanj rekao je da TSS ne treba samo da prati rezultate reprezentativaca, već i da pomogne klubovima da se izvuku iz blata.

On je ocijenio da Živojinović ne radi dobro svoj posao. "Oni koji su ga prije sedam godina izvukli iz kafane trebalo bi da ga odvedu negdje da radi ono što najbolje zna", rekao je Bubanj.

Saopšteno je i da je podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka, postupka za nadoknadu štete i postupka za udaljenje sa rada protiv direktora TSS Dušana Orlandića.

Potpredsjednik UO TSS Milan Jerinkić i članovi UO Dušan Grujić, Stevan Pavlov, Nešo Pužić i Borivoj Ćurčić podnijeli su zahtjev protiv Orlandića zbog toga što je, kako je navedeno, u više navrata počinio više krivičnih djela zloupotrebe ovlašćenja iz koristoljublja, falsifikovanja službene isprave i klevete.

Orlandiću se na teret stavlja da nije kontrolisao štampanje duplih karata za finale Dejvis kupa, da su falsifikovani završni računi, kao i da posljednje četiri godine nije formirana inventarska komisija.

Oni su ocijenili i da je sazivanje izborne Skupštine Saveza za 25. januar neregularno.

Predstavnici grupe za promjene u TSS precizirali su da bi izborna Skupština bila nezakonita, ukoliko se prethodno ne održi sednica Upravnog odbora Saveza, na kojoj bi se raspravljalo o promjeni Statuta, kao i o izvještaju o radu sadašnjeg rukovodstva u prethodnom periodu.

"Nema uslova za sazivanje Skupštine, ukoliko prethodno ne bude održana sjednica Upravnog odbora", poručio je Jerinkić na konferenciji za novinare u Teniskom centru "Novak".

(agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC