• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Srbija "ispustila" Hrvatsku

Srbija i Hrvatska remizirali 24:24 (13:12) u 4. kolu Grupe C Svjetskog prvenstva u Švedskoj.

 RUKOMET (SP): Srbija "ispustila" Hrvatsku Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije je vodila 24:22 od 56. minuta, ali je tada isključen Danimir Ćurković poslije čega su Hrvati izjednačili i na kraju imali napad za pobjedu. Darko Stanić je u posljednjim trenucima (kao i protiv Alžira) odbranio šut Ivana Balića iz daljine, pa je rivalima u Malmeu pripao po bod.

Najefikasniji na utakmici bio je hrvatski reprezentativac Igor Vori sa osam golova, a pratio ga je Vedran Zrnić sa sedam, koliko je za Srbiju dao Ivan Nikčević, Marko Vujin je dodao pet...

Uoči posljednjeg kola takmičenja po grupama Srbija je obezbijedila plasman u drugu fazu u koju će prenijeti bod osvojen protiv Hrvatske.

Velika borba se vodila između Srba i Hrvata. "Kockastima" je pripala uloga favorita, ali se to nije vidjelo na terenu.

Tim Veselina Vukovića je u većem dijelu utakmici igrao čvrstu, organizovanu odbranu, koja je probijana na, za Hrvate karakterističan način - proigravanjem najčešće Balića za Vorija, koji je sa linije šest metara bio neumoljiv.

"Orlovi" su najubojitiji bili preko lijevog krila, preko kog se Nikčević nadavao golova. Ostalo srpski reprezentativci su pogađali u serijama.

Šutevima sa distance protivnika je prvo probio Mladen Bojinović sa dva uzastopna projektila, zatim je isto učinio Momir Ilić, na kraju prvog poluvremena i Marko Vujin.

U nastavku je Vujin imao još jednu seriju od tri "vezana" precizna hica, koliko je u finišu utakmice uputio i Momir Rnić.

U prvih 30 minuta nijedna ekipa nije stvorila prednost veću od jednog gola, a Srbija je češće bila u vođstvu. Hrvati su prvi put poveli u 7. minutu (3:2), a posljednji put su imali 7:6.

Aktuelni svjetski i evropski vicešampioni bolje su "otvorili" drugo poluvrijeme i u 36. minutu, na isteku kazne Momira Ilića, stigli do dva gola prednosti - 16:14.

Srbi tada nisu ispoljili boljku kao protiv Danaca kada su prvi prvom većem vođstvu rivala posrnuli. Naprotiv. "U životu" ih je u tim trenucima održavao Vujin sa tri uzastopna pogotka i stiglo se do 18:19. A onda se, poslije promašaja Hrvata, u strijelce prvi put upisao i Momir Rnić, i izjednačio - 19:19.

Kada su nedugo zatim Hrvati "zaradili" isključenje, a Vori prvi put na meču promašio, kaznio ih je Nikčević za premijerno vođstvo Srbije u drugom poluvremenu - 21:20 (49. minut).

U 51. minutu i "orlovi" su stigli do "plus dva". Golman Darko Stanić je zaustavio Vedrana Zrnića, a Rnić je ponovo pogodio - 23:21.

Kod 24:22 Hrvatima je pretilo da im sudije dosude pasivan napad i tada je Ćurković napravio prekršaj za isključenje. "Kockasti" su srpski poklon znali da iskoriste, Zrnić i Marko Kopljar su ih doveli do 24:24.

Poslije još jedne greške "orlova" Domagoj Duvnjak je istrčao kontranapad i imao "zicer" za vođstvo, ali je pogodio stativu (58. minut).

Srbi nisu iskoristili ni posljednji napad, pa je Hrvatima ostalo 34 sekunde da stignu do pobjede. Goluža je tražio tajm-aut poslije kog je Stanić odbranio udarac Balića iz daljine, pa je ostalo 24:24.

Posle još jedne greške "orlova" Domagoj Duvnjak je istrčao kontranapad i imao "zicer" za vođstvo, ali je pogodio stativu (58. minut).

Srbi nisu iskoristili ni posljednji napad, pa je Hrvatima ostalo 34 sekunde da stignu do pobjede. Goluža je tražio tajm-aut poslije kog je Stanić odbranio udarac Balića iz daljine, pa je ostalo 24:24.

SRBIJA: Šešum 1, Vujin 5, Nikčević 7, Ćurković, Toskić, Stanić (14 odbrana), Ilić 4, Marković, Pejanović, Prodanović 2, Bojinović 2, Stojković, Rnić 3, Vilovski, Vučković , Stanković.

HRVATSKA: Šego (3 odbrane), Balić 4, Duvnjak, Lacković 2, Zrnić 7, Kopljar 2, Vori 8, Gojun, Matulić, Vuković, Buntić, Valčić, Alilović (6 odbrana), Štrlek 1, Musa, Ninčević.

Isključenja: Srbija 8 minuta, Hrvatska 4 minuta
Sedmerci: Srbija 2 (1), Hrvatska 4 (3)

Naredni meč Srbija će igrati u četvrtak u 20.30 u Lundu, sa Rumunijom.

Grupa C

Hrvatska - Srbija 24:24
Danska - Alžir 26:19
Rumunija - Australija 29:14

TABELA: Danska 9, Hrvatska 7, Srbija 5, Alžir 2, Rumunija 2 i Australija bez bodova.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC