• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi": Žal za pobjedom, ali super je i bod

U taboru reprezentacije Srbije na SP u Švedskoj svjesni da su mogli da savladaju Hrvate, ali ne žale, jer su prošli dalje.

 "Orlovi": Žal za pobjedom, ali super je i bod Izvor: MONDO

Srpska rukometna reprezentacija je pod imenom Jugoslavija sva tri puta savladala Hrvatsku, koja je uzvratila dva puta pošto je bila bolja od Srbije i Crne Gore.

U utakmici na 22. Svjetskom prvenstvu u Švedskoj prvi put je bilo miroljubivo - 24:24 (13:12).

"Odigrali smo dobru utakmicu, pogotovo u odbrani", počeo je analizu selektor "orlova", Veselin Vuković.

Ipak, morao je da se osvrne na posljednjih pet-šest minuta kada je njegov tim "prokockao" pobjedu.

"Usljed neiskustva došli smo u situaciju da prvo poklonimo bod protivniku, a zatim strahujemo da ćemo ostati praznih šaka. Ipak, prošli smo u drugi krug i imaćemo još prilika da popravimo igru. Težimo da je usavršimo do Evropskog prvenstva u Srbiji".

Hrvatska je aktuelni svjetski i evropski vicešampion.

"Hrvatska ima mnogo iskusniju ekipu, koja zna da napravi pravi vrhunski rezultat. Odigrali smo korektno, pa iako sam se plašio šta će biti u završnici, sve se dobro završilo", zaključio je Veselin Vuković.

Golman Darko Stanić ponovo je bio na visini zadatka. Prosječno, odbranio je svaki treći šut Hrvata, zaključno sa posljednjim - najvažnijim, kada je Ivano Balić "tukao" za pobjedu.

"Mnogo je adrenalina u ovakvim utakmicama. U takvim situacijama teško je i pričati", rekao je Stanić.

"Pametno smo ušli u meč, nismo se tukli, već smo bili pametniji od njih. Iznenađen sam da smo uspjeli da odigramo tako pametno. Ostaje žal za pobjedom. Kada smo vodili sa dva gola razlike imali smo napad. Možda je tada trebalo neko iskusniji da preuzme odgovornost, a ne sjajni mladi Momir Rnić. Da smo otišli na 'plus tri', imali bismo velike šanse da pobijedimo. U završnici su se i sudije potrudile da bude ovaj rezulta, koji je i najpravedniji", poručio je Stanić.

Mladen Bojinović je sa dva gola u uvodu utakmice "povukao" ekipu.

"Pokazali smo da vrijedimo i da znamo da igramo. Za nas je Svjetsko prvenstvo krenulo utamicama protiv Danske i Hrvatske. Obezbijedili smo plasman u drugi krug sa jednim bodom. Idemo dalje, korak po korak, kao što smo i rekli. Samo opušteno", izjavio je Bojinović.

Zadovoljan je na kraju bio i Žarko Šešum:

"Utakmica je bila tvrda. Srećan sam što smo im oduzeli bod. Svi smo se borili, svako je dao maksimum. Imali smo šansu da pobijedimo, ali ne treba tugovati, jer Hrvatska je na posljednih deset velikih takmičenja u vrhu. Zato je ovaj bod veliki i daje nam samopouzdanje", podvukao je Šešum.

Selektor Hrvatske Slavko Goluža zahvalio se Srbima na fer borbi.

"Za ovakvu utakmicu napravili smo previše grešaka. Nismo imali dovoljno koncentracije pri šutu, jer je Darko Stanić bio sjajan. Kada smo imali dva gola prednosti, bila je pasivna igra, a Nikčević je skočio iz mrtvog ugla i pogodio. Mislim da je to bilo odlučujuće. Remi je najpravedniji".

Igor Vori je bio neriješiva enigma za "orlove", dao je čak osam golova.

"I Srbija i mi smo odigrali dobro. Pokazali smo karakter. Na pet minuta do kraja gubili smo dva razlike, ali smo se izvukli. Imamo snage za to. Rekao sam prije početka prvenstva da je Srbija jedan od kandidata za najviši plasman", kazao je Vori.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC