• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta da radim, kako da pobijedim Novaka? Otkriven detalj sa epskog meča Nadala i Đokovića, Španac bio u čudu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rafael Nadal skoro deceniju nije pobijedio Novaka u Njujorku, a posljednji put kada je to učinio namučio se.

 rafael nadal se pitao kako da pobijedi novaka đokovića Izvor: Profimedia

Stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala Toni opet je pričao o Novaku Đokoviću! Stručnjak koji sada radi sa Feliksom Ože-Aljasimom se osvrnuo i na novu generaciju koja želi da zamijeni "veliku trojku". 

On je istakao da se nekada tenis igrao mnogo više taktički, dok je sada sve u brzini i što bolje servisu. Kao što smo vidjeli kod Danila Medvedeva kada igra sa Novakom, sada se napada i drugim servisom!

Možda će vas zanimati

"Danas postoji koncept u kome se napada i drugim servisom, igra je brža nego ranije. Kada smo Rafael i ja počeli moglo je više da se igra na zemlji, pogotovo sa Korijom, Gaudijom, teniserima koji su se borili za svaki poen. Bilo je više strategije. Danas je strategija u brzini, ranije su igrači više mislili. Sada teniseri hoće da treneri misle umjesto njih", istakao je Toni Nadal.

On se dotakao dva najveća rivalstva "Bika sa Majorke", a istakao je da je sa Federerom Nadal uvijek imao jasnu prednost!

"Rafael Nadal je na Federerov bekend udarao loptu malo više i to nam je donijelo malo prednosti. Kada je Đoković u pitanju, sa njim je uvijek bilo komplikovanije, jer je teško igrati sa njim", istakao je Toni.

A zašto je teško? Jer Novak uvijek nađe način da bude bolji od svog rivala, a takav osjećaj prati njegove protivnike čak i kada vode! Na US openu je Rafael Nadal pobijedio srpskog tenisera davne 2013. godine, a tada je imao mnogo problema!

"Ako dobro otvoriš meč, on ga otvori još bolje. posljednji put kada ga je Rafa pobijedio na US openu došao je do mene i rekao mi: 'Šta da radim? Moram da igram jako čisto'", ispričao je Rafin stric. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC