• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropsko prvenstvo počinje, a Srbija ima devetoricu pozitivnih! Haos zbog korone u reprezentaciji - ovako stoje stvari!

Autor Haris Krhalić

Ogromni problemi uoči nedjelje u kojoj počinje kontinentalni turnr

 Haos u reprezentaciji Srbije pred EURO Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije za dva dana odlazi na Evropsko prvenstvo (13-30. januar, Mađarska i Slovačka), a korona je napravila potpuni haos u taboru "orlova".

Tokom priprema u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi utvrđeno je da su pozitivna devetorica igrača, kao i selektor Toni Đerona i još petorica članova stručnog štaba i delegacije. Ukupno - 13 pozitivnih!

Možda će vas zanimati

Zaključno sa Nemanjom Ilićem i Dejanom Milosavljevim, koji su dobili pozitivne testove 8. januara, zaraženi su i Vladimir Cupara, Bogdan Radivojević, Stevan Sretenović, Ilija Abutović, Dragan Pešmalbek i Nemanja Zelenović.

"U slučajevima Ilije Abutovića i Dejana Milosavljeva prisutni su blagi simptomi, dok su ostali asimptomatski. Abutović i Milosavljev su u toku jučerašnjeg dana zajedno sa članovima stručnog štaba Žikicom Milosavljevićem i Vladimirom Radulovićem bili na dodatnim pregledima u KBC Bežanijska kosa gdje im je određena terapija i dobro se osjećaju", saopšteno je u nedjelju.

Reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu igra u "Grupi smrti" protiv Ukrajine (13. januara), Hrvatske (15.1) i Francuske (17.1), ali u ovom trenutku utakmice moraju biti u drugom planu. Selektor je zbog toga izvršio dodatnu selekciju i pozvao još igrača.

"Zdravstvena komisija Rukometnog saveza Srbije je aktivno uključena u aktivnosti reprezentacije, praćenje zdravstvenog stanja reprezentativaca i preduzimanje svih potrebnih mijera i pregleda kako bi se na adekvatan način obezbijedili uslovi povratka na teren", saopštio je Savez.

Podsjetimo, Evropska rukometna federacija promenila je uslove za povratak na teren, pa je sada neophodna izolacija od pet dana poslije pozitivnog PCR testa, negativan rezultat PCR testa i potvrda specijaliste da je sportista sposoban za sportske aktivnosti.

"Nakon ispunjenja prva dva uslova o obaveznom karantinu i poslije negativnog PCR testa, igrači će biti podvrgnuti testu opterećenja i ultrazvuku srca. Navedeni pregledi prvenstveno očekuju Vladimira Cuparu koji je nakon petodnevne izolacije dobio negativan PCR nalaz. Situacija u ostalim slučajevima se pomno prati svakodnevno i uz ispunjenje svih navedenih uslova članovi selekcije će biti u mogućnosti da se pridruže kolektivu i putuju na Evropsko prvenstvo", takođe je navedeno u poruci iz Saveza.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC