• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal - prvi pljuvao Novaka, a njegov savez falsifikovao papire: Lažnim dokumentima išli na Australijan open!

Autor Haris Krhalić

Ako se ovo ispostavi kao tačno, Australijan open nije bio regularan i trebalo bi poništiti ga!

 Mađarski savez falsifikovao papire Izvor: Profimedia

Šokantne vijesti otkrivene su o nedavno završenom Australijan openu.- Po tvrdnjama specijalizovanog sajta "ubitennis", odnosno jednog njihovog novinara, Mađari su falsifikovali dokumenta kako bi ušli u Australiju prije početka turnira! Baš iz te zemlje dolazi jedan od Novakovih najvećih kritičara!

Ovaj skandal se za sada ispituje, a ukoliko se ispostavi da su pojedini teniseri i teniski treneri bez važećih dokumenata bili prisutni u Melburnu, na cijeli turnir će biti bačena sijenka. I ovako smo znali da nije regularno, prije svega zbog deportovanja Novaka Đokovića, a sad...

Lokalni portal "24.hu" otkrio je detalje u koje je upletena Katalin Maroši, nekada 33. teniserka svijeta u dublu. Ona je prethodnog ljeta kontaktirala igrače i njihove roditelje, kako bi od njih dobila sve neophodne podatke.

Pretpostavlja se da su informacije poput datuma rođenja, adresa, ime i prezime majke i ostali korišćeni za izradu lažnih dokumenata. Takvi papiri omogućili su mađarskim predstavnicima da bez ikakve kontrole uđu u Australiju i nastupe na prvom grend slemu sezone.

Maroši je do skoro bila koordinatorka u Teniskom savezu Mađarske, ali je nakon što je ovaj skandal isplivao u javnost odmah smijenjena sa funkcije. Inače, nju je "odao" sleektor Dejvis kup tima Gabor Keveš koji tvrdi da je pred Završni turnir u Torinu krajem prošle godine dobio papir koji mu uopšte nije potreban.

"Prije Dejvis kupa u Torinu uručen mi je taj dokument, iako sam dobio tri doze vakcine. nije mi bio potreban, mogao sam da putujem i bez njega. Sve to mi je bilo čudno jer smo na licu mjesta raditi PCR testove", otkrio je Keveš.

Mađarski savez trenutno vodi postupak protiv najmanje devet osoba, a očekuje se da uskoro budu podnete i krivične prijave protiv nekoliko ljudi uključenih u ovaj slučaj.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC