• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šumaher dobio "otkaz" u Formuli 1: Tata je legenda, sin se mučio dvije sezone, pa mu rekli dosta!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Moglo se naslutiti da Mik Šumaher neće uspjeti da nastavi ono što je njegov otac Mihael započeo u Formuli 1.

 Mik Šumaher dobio otkaz u Hasu Izvor: Profimedia/YouTube/screenshot/Haas F1 Team

Mik Šumaher, sin legendarnog vozača Formule 1 Mihaela Šumahera, neće naredne sezone biti član tima Has. Već mjesecima su trajale spekulacije da će ga Ginter Štajner zamijeniti zbog loših rezultata, što se i obistinilo jutros u zvaničnom saopštenju koje je pratila i informacija da će "Šumahera juniora" zamijeniti iskusni Nik Hilkenberg, koji se vraća na velika vrata u Formulu 1 poslije trogodišnje pauze.

Hilkenberg, koji je u Formulu 1 "ušao" još 2010. godine, posljednji pravi ugovor imao je u Renou 2019. Od tada je vozio samo tri trke za Rejsing point i Aston martin, ali sada će dobiti novu šansu, doduše kao i njegov novi kolega Kevin Magnusen koji je imao blistavu sezonu.

"Has je potpisao ugovor sa Hilkenbergom i on će uz Danca Kevina Magnusena činiti naš tim. Niko je veteran sa 181 trkom u Formuli 1. Do sada je u karijeri osvojio 521 poen, imao je jednu pol poziciju u Brazilu 2010, dva najbrža kruga trke, dok mu je najbolji plasman četvrto mjesto, koje je osvajao tri puta", stoji u saopštenju Hasa, objavljenom nakon pozdravljanja sa talentovanim Mikom Šumaherom.

Sin legendarnog šampiona Formule 1 je prethodne dvije sezone vozio za Has i nije se proslavio sa samo 12 osvojenih bodova, sve u aktuelnoj sezoni. Ipak, prečesto je imao probleme sa bolidom, završavao među posljednjima, dok je Kevin Magnusen u istom bolidu pravio razliku. Sada se očekuje da Mik Šumaher pauzira, odnosno vjerovatno će biti "test" vozač u Mercedesu.

"Sljedeća trka će biti moja posljednja u timu Has. Ne želim da krijem činjenicu da sam veoma razočaran ovom odlukom da ne produžimo ugovor. Bez obzira na svijet, želim da zahvalim Hasu i Ferariju na datoj šansi", napisao je Mik Šumaher u oproštaju od Formule 1, nada se ne i da je zauvijek rekao "zbogom".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC