• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slađan Subotić odbranama "zicera" vodio Borac m:tel do pobjede u Bugojnu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Borca m:tel zabilježili su pobjedu protiv Iskre u Bugojnu u 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 RK Iskra - RK Borac 17. kolo Izvor: MONDO

Poslije sjajnog preokreta protiv Leotara u Banjaluci na otvaranju proljećnog dijela sezone, rukometaši Borca m:tel u subotu su prvi put stigli na gostujući teren u Bugojnu i zabilježili vrijednu pobjedu!

Iako su u posljednjih sedam međusobnih dvoboja sa Iskrom crveno-plavi izlazili kao pobjednici, ovoga puta je domaćin pružio žestok otpor, ali je tim Mirka Mikića do dva boda stigao zahvaljujući fantastičnom Slađanu Subotiću, koji je branio "zicere" u trenucima kad se lomila utakmica.

ISKRA - BORAC 28:30 (15:16)

Banjalučani su do tri razlike stigli u desetom minutu meča u Bugojnu (4:7) poslije pogotka Bože Tepića, a prednost su održavali većim dijelom prvog poluvremena.

Tim Mirka Mikića je konstatno imao prednost protiv domaćina, od dva-tri pogotka, ali nisu uspjeli da se odlijepe na neku osjetniju razliku, da bi Bugojanci golom Dragana Miljeušića stigli do izjednačenja pet minuta prije odlaska na odmor (13:13). 

Iskra je potom i povela minimalnom razlikom, da bi u samom finišu golom Vlade Draganića, Borac na odmor otišao sa "plus jedan" (15:16).

Aleksandar Stojanoski golman Iskre i Slađan Subotić, čuvar mreže Banjalučana, zaključali su svoje mreže početkom nastavka pa je za osam minuta "palo" samo nekoliko golova, ali jedan više za bugojanski tim (18:17).

Pri neriješenom rezultatu grešku u koracima je napravio Nikša Petrović, a onda je pogriješio i Milenko Rožić, koji je bacio loptu nakon sudijskog zvižduka, pa je zaradio dva minuta isključenja.

To je dalo dodatni vjetar u leđa Bugojancima, koji su sa igračem više stigli do "plus dva" (20:18), na šta je morao da reaguje i Mikić minutom odmora. Sredinom drugog dijela uslijedilo je novo izjednačenje - 21:21, a potom se igralo gol za gol, a "egal" je bio na 10 minuta prije kraja (23:23).

Borac je potom konstantno vodio golom razlike, da bi sjajnim odbranama Slađana Subotića, uslijedili pogoci Luke Kneževića i Nikole Ivanovića za "plus tri" (25:28) na šest minuta do kraja meča.

Nastavio je Subotić da skida "zicere" rukometašima Iskre, što je trasiralo put ka pobjedi crveno-plavih.

Luka Knežević i Luka Perić su održavali tri razlike (27:30) na dva minuta do kraja, da bi Iskra imala priliku da dođe do "minus jedan" u posljednjem minutu, ali je fantastični Subotić tada odbranio sedmerac i praktično ovjerio trijumf.

Pogledajte

00:19
Slavlje rukometaša Borca m:tel
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Najefikasniji u banjalučkom taboru bio je Luka Perić sa šest postignutih golova, dva manje su zabilježili Luka Knežević i Nikša Petrović, tri pogotka dao je Vlado Draganić, dok su kod ekipe iz Bugojna prva imena bili Lazar Janković i Jovan Todorović sa po šest golova, te Dragan Jelušić sa pogotkom manje. 

Inače sav prihod od prodaje ulaznica sa ove utakmice idu za pomoć narodu Sirije i Turske, gdje je u seriji zemljotresa poginulo više od 20.000 ljudi.

PREMIJER LIGA BiH 17. KOLO

Hercegovina - Gračanica 28:27
Konjuh - Goražde 39:35
Krivaja - Gradačac 40:26
Vogošća - Sloga 29:26
Izviđač CO - Maglaj 31:23
Iskra - Borac m:tel 28:30 
Leotar - Kakanj 40:11
Bosna - Sloboda 21:28

TABELA: Izviđač CO 32, Leotar 25, Vogošća 23, Krivaja 22, Sloboda 21, Gračanica 20, Maglaj 18, Borac m:tel 18, Konjuh 18, Sloga 16, Iskra 14, Hercegovina 14, Goražde 13, Bosna 9, Gradačac 6 (-1), Kakanj 2.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC