• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doktori izvlače krv, a ona se plaši amputacije noge! Sportiskinja trpi neopisive bolove - za 4 godine sedam operacija!

Autor Dušan Ninković

Već godinama se Lisa bori sa teškom povredom koljena, a kada se pojavila sepsa uplašila se da će doktori donijeti tešku odluku i amputirati joj nogu.

 Švedska skijašica Lisa Hornblad se plaši amputacije noge Izvor: Instagram/lisahrnblad/printscreen

Užasne vijesti stižu iz Švedske! Lisa Hornblad (27) je svojevremeno bila veliki talenat alpskog skijanja, posebno u disciplinama spust i super dži, a sada se plaši da bi nakon niza operacija i komplikacija nakon njih doktori mogli da donesu odluku u amputaciji njene noge!

Poznata skijašica koja je 2017. godine učestvovala na Svjetskom prvenstvu, a 2018. godine na Zimskim olimpijskim igrama već godinama ima ogromnih problema sa povredom. Ona se od 2019. godine ne takmiči jer pokušava da sanira neugodnu povredu koljena i zbog toga je čak sedam puta operisana!

Nakon jedne od intervencija došlo je do trovanja krvi, pa od kraja prošle godine Lisa Hornblad strahuje da bi noga mogla da joj bude amputirana. Tada joj je dijagnostifikovana sepsa, što je bilo najgore iskustvo u njenom životu.

"Nakon trovanja krvi koljeno je bilo mnogo gore. Zatim sam pokušala da skijam, ali osjećala sam jake bolove. Bila sam u neopisivim bolovima. Mislila sam da će mi amputirati nogu, osjećala sam se kao da će eksplodirati. Veoma sam tužna zbog cijele stvari i čini mi se da se ovaj pakao nikada neće završiti", izjavila je Lisa. Ovako izgleda švedska skijašica:

Njena karijera sada je pod velikim znakom pitanja, a kako vrijeme prolazi sve su manje šanse da će Lisa ponovo skijati i takmičiti se na najvišem nivou. Čini se da je najveća nada švedske sportistkinje trenutno revolucionarna terapija tokom koje ljekari izvlače krv iz organizma, obogaćuju je trombocitima i zatim ubrizgavaju nazad u tijelo. Taj proces mogao bi da spasi život, ali i karijeru Lise Hornblad.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC