• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto preskaču Rukometni savez Republike Srpske? To je nedopustivo i nekorektno!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević u saopštenju istakao da se prema toj organizaciji nekorektno ponijelo Ministarstvo za dijasporu RS.

 Marinko Umičević: Zašto preskaču Rukometni savez Republike Srpske? To je nedopustivo i nekorektno! Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Saopštenje iz RS RS, koje je potpisao Marinko Umičević prenosimo u cjelosti.

"Dana 22. jula tekuće godine saznao sam iz novina da su djeca iz Republike Srpske bili gosti rukometnog kampa u Knjaževcu, gdje je učestvovalo preko 70 mališana iz Nevesinja, Istočnog Sarajeva, Zvornika, Bijeljine, Brčkog, Broda, Prijedora i Novog Grada. Nama je drago da djeca iz Republike Srpsku idu na te kampove, i sve je to u duhu razvoja i popularizacije rukometnog sporta, ali po meni takve stvari i organizacija djece iz Republike Srpske treba ići preko Rukometnog saveza Republike Srpske.

Ne znam zašto je Ministarstvo za dijasporu Republike Srpske, kao organizator kampa, zadužilo za to gospodina Ratka Nikolića da bi potom on zadužio pojedince iz Republike Srpske da biraju djecu. To je sasvim nekorektno i nedopustivo i mi se ne slažemo s tim i sa takvim načinom rada.

Vidim da je iz Brčkog gospođica Zvjezdana Nedić bila zadužena da ona bira koga ona hoće, a ne po kriterijumu koje već postoji i gdje bi selektori tih generacija odabrali djecu koja će biti učesnici kampa. Ponavljam ovo je za nas neprihvatljivo i uputićemo zvaničan dopis Vladi Srbije da je ovo nedopustivo i da mi ne prihvatamo ovakakav način rada.

Rukometni savez Republike Srpske ima svoje organe, ima komisiju za Omladinska takmičenja, ima selektore koji su zaduženi za takve organizacije. Oni su nedavno vodili djecu u Trebinje na kamp u okviru „Ljetne škole sporta“ kojeg organizuje Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, dok se ujedno spremamo za učešće na predstojećem kampu pod nazivom „Srbija te zove“ koji se održava u Beogradu i slično", navedeno je u Umičevićevom saopštenju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC