• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati sportista prokockao 100 miliona dolara! Mračnu tajnu otkrio saradnik - "ulagali" zajedno!

Autor Dragan Šutvić

Tokom godina je Fil Mikelson bio jedan od najboljih golfera na svijetu, a mnogi nisu znali da ima i drugu stranu - on je profesionalni kockar!

 poznati golfer prokockao 100 miliona dolara  Izvor: Profimedia

Američki golfer Fil Mikelson (53), svojevremeno jedan od najboljih igrača na svijetu i drugoplasirani na rang listi kada je Tajger Vuds dominirao ovim sportom sada je sticajem okolnosti dio autobiografije Bilija Voltersa, a u njoj je otkriven šokantan detalj! Tokom velikog dijela karijere Fil je bio zavisnik od klađenja, pa je u prethodne tri decenije prokockao gotovo 100 miliona dolara!

Bili Volters je američki biznismen, šoumen i profesionalni kockar, o kojem su se tokom prethodnih decenija raspredale priče širom Amerike. Kao takav je bio čest gost na nekim od najvećih golf turnira na svijetu, gdje je imao priliku da upozna Mikelsona i sa njim neobavezno ćaska, sve dok se nisu dotakli teme koja je obojici bila omiljena. Ubrzo su shvatili da bi jedan od drugog mogli da izvuku mnogo, pa je uspostavljena saradnja koja baca sjenku na impresivnu karijeru Fila Mikelsona.

Zbog svoje reputacije Bili Volters nije mogao da plasira ogromne količine novca na utakmice koje je želio da prati, pa mu je ime Fila Mikelsona pogodovalo za to. Njih dvojica su napravili usmeni dogovor da će se uvijek kladiti u odnosu "50-50", što znači da će i gubitke i dobitke dijeliti na ravne časti. Primjera radi, organizatori klađenja na koledž mečeve nisu dozvoljavali Voltersu da ulaže više od 10.000 dolara, dok je u paru sa Mikelsonom - pod imenom slavnog golfera - mogao da uloži čak 100.000 dolara i tako se igra mnogo ozbiljnijim brojkama.

U nekim drugim sportovima ove razlike su bile i veće, pa je tako tandem Volter-Mikelson imao mogućnosti da ulaže i do 400.000 dolara na određene NFL utakmice. I koristio je to, sudeći po onome što je jedan od najvećih američkih kockara napisao u svojoj novoj knjizi.

Po informacijama koje Volters ima o jednom od najpoznatijih golfera svih vremena, njegov ukupan gubitak tokom kladionačrske karijer eiznosi gotovo 100 miliona američkih dolara. Takođe, otkrio je da je Fil 2011. godine imao 3.154 opklade odnosno gotovo devet dnevno, a da se samo tokom 22. juna te godine 43 puta kladio na NLB mečeve koji su bili na programu tog dana i tom prilikom izgubio preko 140.000 dolara!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC