• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rang lista klubova svih vremena: RK Borac m:tel ispred Pariza, Rajn Nekar Levena, PIK Segeda...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Zanimljiva lista najboljih rukometnih klubova svih vremena.

 Rang lista klubova svih vremena: RK Borac m:tel ispred Pariza, Rajn Nekar Levena, PIK Segeda... Izvor: Mondo/Slaven Petković

Specijalizovani portal Handball-planet objavio je najnoviju rang listu klubova u istoriji rukometa, na kojoj ima dosta promjena u vrhu, a zanimljiv je poredak i klubova sa prostora bivše Jugoslavije.

Na najnovijoj listi, poredeći sa listom iz 2019. godine, je sedam klubova koji su igrali polufinala, finala i osvajali trofeje u posljednje četiri godine, a među njima su i novosadska Vojvodina i Nekse iz Hrvatske.

Autori rang liste, kako je istaknuto, pokušali su da daju odgovor na pitanje „Ko su najveći klubovi u istoriji“, a prilikom formiranja nisu se uzimali u obzir samo titule i trofeji, već i učešće u polufinalima i finalima četiri najprestižnija takmičenja - Kupu šampiona (od 1992. EHF Liga šampiona), Kupu pobjednika kupova (1975-2012), EHF Evropska liga/EHF Kup (1981-2019) i EHF Čelendž kup (1994-2019 sa EHF Kupom 2019-2023).

Bodovanje se vršilo tako da se za osvajanje EHF lige šampiona dobije 10 bodova, finale 5 bodova, a polufinale 2,5 bodova. Kad je u pitanju Kup pobjednika Kupova osvajači su dobili po 5, finalisti po 2,5 boda, a polufinalisti 1,25.

Isto je važilo i za EHF Kup, i EHF Evropski kup, dok se EHF Čelendž kup bodovao 2,5 za trofej, 1,25 boda za finale i 0,62 boda za finale.

Na najnovijoj listi i dalje je neprikosnovena Barselona na prvom mjestu (187,5), a iza nje je njemački ekipe Gumersbah (103), kojem se sada približavaju Kil (100) i Magdeburg 78,75. U top 10 je ušao Vesprem koji je sada na 7. poziciji, a zanimljivo je da je među deset najboljih ekipa svih vremena i PPD Zagreb.

Mjesto među najboljim ekipama su zauzeli i Metaloplastika Šabac koja je na 16. poziciji, Celje je na 21, a skopski Vardar na 23. mjestu, dok je Bjelovar 25.

RK Borac m:tel je na 31. poziciji sa 21,25 bodova, pa su Banjalučani tako iza sebe ostavili, između ostalih, PSŽ, Ademar Leon, Rajn Nekar Leven, PIK Seged...

Vojvodina je nakon ulaska na listu od 202. ekipe zauzela 112. poziciju, koji po broju bodova dijeli sa još 38 ekipa, među kojima su Željezničar Sarajevo (prestao sa radom) Sloga Doboj, Crvenka, Jugović Kać, pa i francuski Tremblej, njemački Veclar, Tatran Prešov...

Kompletnu rang listu možete pogledati OVDJE.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC