• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispovijest Jelene Dokić: Igrala sam polufinale Vimbldona, a nije mi dao da se vratim u hotel, našle me čistačice

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Jelena Dokić ispričala kako je otac zlostavljao na Vimbldonu.

 Jelena Dokic zlostavljanje od oca Damira Dokica na Vimbldonu Izvor: Instagram/dokic_jelena/MN Press

Bivša reprezentativka Srbije, Jelena Dokić, pričala je u jednom podkastu o paklu koji joj je priredio otac Damir Dokić tokom njene uspješne karijere. Teniserka čija se porodica 1991. godine odselila iz Osijeka u Australiju iznijela je svoju šokantnu ispovijest u jednom podkastu. "Kad sam počela da igram tenis i udarila prvu lopticu, moj otac me je tukao, a stvari su postajale gore iza zatvorenih vrata".

Dokićeva je bila četvrtfinalistkinja na svim grend slemovima osim na US Openu, a najveći uspjeh napravila je 2000. godine, kada je igrala u polufinalu Vimbldona i izgubila u meču protiv Amerikanke Lindzi Devenport, 4:6, 2:6. Iako je tada napravila čudo samim plasmanom u završnicu, u kojoj su bile i sestre Vilijams i iako je "pokazala zube" tada drugoj nositeljki iz Amerike, njen otac je bio toliko ljut da joj je zabranio da se vrati u smještaj.

"Bila sam polufinalista Vimbldona, sjedim u sektoru za igrače, uplakana i slušam oca koji govori da sam sramota i da sam obrukala i porodicu i njega jer sam izgubila u polufinalu Vimbldona. Nije mi bilo dozvoljeno da odem u hotel i rečeno mi je da uradim šta hoću, da se snađem, da spavam na ulici i da ne mogu da se vratim", rekla je Jelena Dokić.

Poslije toga nije imala kud, osim da ostane tu gdje je bila. "Ostala sam na Vimbldonu, čekala sam da svi odu i otišla sam u ćošak sektora za igrače, da bih imala gdje da ostanem i da bih tamo spavala. Našli su me usred noći, jer su čistalice čistile noću to mjesto", dodala je teniserka koja je od 2001. do 2005. igrala pod zastavama SR Jugoslavije i Srbije i Crne Gore.

Jelena je završila karijeru 2014. godine. kada je postala trener, a potom i uspješno TV lice. Napisala je i autobigrafiju "Nesalomiva" u kojoj je iznijela svoju ispovijest o životu, karijeri i o godinama fizičkog i mentalnog zlostavljanja. Tokom ove godine, ona je javno iznijela uvredljive komentare koje dobija na račun svog izgleda i kilaže, a sve nakon što je radila i na Australijan openu, gdje je razgovarala i sa Novakom Đokovićem.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC