• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija sa Mandićem ide po medalju u Hrvatsku: Selektor objavio spisak za Evropsko prvenstvo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Lijepa vijest je da će pojačana reprezentacija Srbije igrati na EP u Hrvatskoj.

 Spisak vaterpolo reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj Izvor: DJK/© MN press, all rights reserved

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović odredio je kojih 15 igrača će predstavljati "delfine" na Evropskom prvenstvu u Zagrebu i Dubrovniku od 4. do 16. januara 2024. godine. Lijepa vijest je da je na spisku i Dušan Mandić, odnosno važno za srpski tim je da je sprema i Nikola Jakšić, pošto skoro dvije godine njih dvojica nisu istovremeno bili na spisku "delfina" iz različitih razloga.

Od debitanata tu su Radoslav Filipović iz rumunske Oradee i Petar Jakšić iz Partizana, a u odnosu na sastav koji je u Fukuoki bio četvrti na Svjetskom prvenstvu - osim Mandića - tu su još i Viktor Rašović, Nikola Lukić i Nemanja Vico. Zbog povrede je otpao Đorđe Vučinić. Evo i cijelog spiska:

Branislav Mitrović (Turkvan), Radoslav Filipović (Oradea), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac) i Đorđe Lazić (Breša).

Reprezentacija inače u Hrvatsku putuje 4. januara, a dan kasnije igra prvu utakmicu sa Izraelom u 17 časova, dva dana kasnije rival je Njemačka (19), da bi se takmičenje u grupi završilo 9. januara kada je protivnik Malta (19). Ukoliko Srbija osvoji prvo mjesto protivnik bi bio posljednjeplasirani sastav iz grupe u kojoj su Hrvatska, Španija, Crna Gora i Francuska.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC