• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal na Rolan Garosu: Navijači napadali Novaka i ostale tenisere, turnir hitno reagovao!

Autor Dragan Šutvić

Ameli Morezmo i Rolan Garos su se oglasili.

 Zabranjen alkohol na Rolan Garosu Izvor: Mohammed Badra/EPA

Veliki skandal na Rolan Garosu! Nekadašnja prva teniserka svijeta Ameli Morezmo, koja je sada na čelu turnira, na vanrednoj konferenciji za medije je saopštila da će poslije incidenta u prvom kolu alkohol biti zabranjen na turniru do kraja takmičenja! Razlog za to je što je Belgijanac David Gofan prijavio da ga je u meču prvog kola sa domaćim teniserom Đovanijem Mpeši Perikarom jedan od navijača pljunuo!

Vidjeli smo kako su glasno navijali navijači protiv Novaka Đokovića koji je takođe u prvom kolu igrao protiv domaćeg tenisera, a videjli smo i čuli na licu mjesta kako su sve pokušavali da ga izbace iz ritma. Sada je Ameli Morezmo riješila da stane ukraj tome, nakon što su se na publiku žalile i Naomi Osaka, Iga Švjontek...

"Srećni smo da vidimo da na tribinama ima toliko emocija i da je atmosfera sjajna, sve je bolje nego prije korone. Ali postoje neki ljudi koji prelaze liniju. Dala sam instrukcije sudijama da ako se neko previše aktivira na tribinama, ako to utiče na teren, recimo ako viču između poena ili prvog i drugog servisa. Ako se desi bilo kakva stvar van standarda ponašanja dala sam instrukcije da osoblje isprati ljude sa kompleksa jer je sada lako da ih identifikujemo", počela je ona, pa nastavila:

"Ako pretjeraju, izbacićemo ih! Možete da pokažet svoj entuzijazam, sigurno će biti situacije u kojima sudija mora da reaguje jer tokom poena morate da svedete ispade na minimum. Sudije će mnogo striktnije kontrolisati publiku."

"Alkohol je bio dozvoljen na tribinama do sada. Sada je sa tim gotovo. Ako bilo ko pređe liniju, ako se bilo ko ne bude ponašao dobro ili ako iko bude gađao igrače bilo čime to je to, ide napolje. Bezbjednost je na prvom mjestu, to je jasno. Instrukcije su date i neće biti oklijevanja. Sudije će morati da reaguju kako bi se ispoštovali igrači i mečevi. Te stvari nećemo tolerisati, ne mogu dovoljno to da istaknem. Sudije su nam ovdje jako bitne."

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC