• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ðoković: Tajna srpskog uspjeha je u želji

Poslije osvajanja Australijan Opena, evropskog zlata vaterpolista i srebra rukometaša Novak rekao da je tajna uspjeha Srba u posvećenosti, htijenju...

 Ðoković: Tajna srpskog uspjeha je u želji Izvor: MONDO

"Ono što je presudno za svakog sportistu na najvišem profesionalnom nivou je želja za pobjedom, posvećenost i ljubav prema sportu koja odlučuje pobjednika. Mi srpski sportisti imali smo mnogo problema u prošlosti sa razvojem, treninzima i uslovima, ali to nas je nekako učinilo jačim fizički i psihički, jer želimo pobjedu više nego iko drugi. Dolazimo iz male zemlje koju volimo svim srcem i želimo da joj podarimo uspjeh", rekao je u intervjuu za "Sportski žurnal" Novak Ðoković.

Prvi reket svijeta ocijenio je da srpski sportisti mogu na Olimpijskim igrama u Londonu da osvoje više medalja nego na prethodnim 2008. u Pekingu.

"Ne treba biti preambiciozan, ali bih rekao između pet i deset medalja, jer imamo izvrsne sportiste. Odbojkaši, odbojkašice, vaterpolisti, sad i rukometaši, vjerujem da poslije ovakvih igara mogu do medalje. U pojedinačnoj konkurenciji plivač Milorad Čavić je uvijek u grupi koji imaju šanse, a tu su i teniseri i atletičari", smatra Nole, dodajući da su Olimpijske igre "jako prestižne, jedan od najvećih događaja u istoriji sporta".

"Svima je to privilegija i svako će od nas da se dobro pripremi i pruži maksimum", naglasio je srpski as, koji je u nedelju na zapanjujući način u duelu protiv Španca Rafaela Nadala stigao do svoje pete grend slem titule.

Ðoković je priznao da mu je trofej na Rolan Garosu, jedinom grend slemu kojeg nije osvojio, "vjerovatno najveći cilj u ovoj sezoni".

"Na svakom od tih turnira želim da dođem do trofeja i uvjeren sam da mogu to da postignem", smatra Đoković.

Objašnjavajući zašto je najbolji, Ðoković je naveo kako je ranije uvijek pokušavao da napravi prioritet u grend slemovima, ali da nije uspijevao da odigra najbolje u završnicama protiv Rodžera Federera i Rafaela Nadala, kao što oni to mogu. Priznaje da je od Švajcarca i Španca "pokupio" kako se to radi.

"Sada i ja imam to, naučio sam kako da se ponašam u najvećim mečevima najvećih turnira. To je proces. Federer i Nadal su imali psihološku prednost nad svakim, ali oni su me naučili šta treba da uradim da bih osvajao grend slem trofeje".

Ðoković je potvrdio da sigurno neće igrati za nacionalnu reprezentaciju u prvom kolu Dejvis kupa protiv Švedske od 10. do 12. februara u Nišu, ali nije odbacio mogućnost da se pojavi na tom meču.

"Još ne znam da li ću ići tamo. U Srbiju se vraćam za deset dana, vidjeću, možda dođem na meč da pozdravim drugove", poručio je Ðoković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC