• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Obaveza vlade Srbije borba protiv namještaljki"

Obaveza vlade Srbije je da se bori protiv namještanja utakmica i nelegalnog klađenja, izjavila Snežana Samardžić-Marković.

 "Obaveza vlade Srbije borba protiv namještaljki" Izvor: MONDO

Nakon otvaranja konferencije ministara zemalja Savjeta Evrope nadležnih za sport, generalna direktora Direktorata Savjeta Evrope za demokratiju Snežana Samardžić-Marković je rekla da u svim zemljama ima nelegalnog klađenja i namještanja utakmice i da je važno ujediniti se u borbi protiv tih pojava.

"Konferencija je važna i ima višestruki značaj, jer u planu je da se predstavi studija izvodljivosti i donošenje Evropske konvencije o namještanju mečeva i nelegalnog klađenja. Biće priče i o Konvenciji nasilja o sportu, koja je donesena prije 20 godina i koja je dala rezultate. Ali, došlo je do promjena i ovo je novo vrijeme. To nije samo pitanje sporta, već i stanja u društvu", rekla je bivša ministarka Samardžić - Marković.

Samardžić Marković je istakla da pojedine zemlje nisu za donošenje Konvencije, jer ne žele nove obaveze.

"Male zemlje poput Srbije ponekad imaju problema da se izbore sa tako krupinim međunarodnim problemima. Imam ambiciju da bude donijeta međunarodna konvencija u cilju sprečavanja nelegalnog klađenja i namještanja utakmica i da se zove Beogradski proces, baš kao što postoje Mastriht i Lisabon".

Potpredsjednica Vlade Srbije Verica Kalanović istakla je da je veoma važno što je Srbija uključena u taj proces.

Ona je rekla da će zaključci konferencije biti pozitivan pomak za sport i dodala da je važno da se ostvari partnerska saradnja sa zemljama Savjeta Evrope i Evropske unije.

Prema njenim riječima, u Srbiji su već postignuti dobri rezultati u sprečavanju nasilja tokom utakmica.

"Kao što se ranije govorilo da nije moguće spriječiti doping, na kojem se na kraju koliko-toliko stalo na put, tako i sad govorimo o nasilju. Imamo dobre rezultate u sprečavnju nasilja u sportu. Nadam se da će poslije ove konferencije i ostale negativne stvari u sportu biti bolje uređene", rekla je Kalanović, nakon što je otvorila 12. konferenciju ministara sporta Savjeta Evrope u Beogradu.

Pomoćnik ministra za sport i omladinu Dragan Atanasov rekao je da su sportski direktori članica Savjeta Evrope saglasni da borba protiv namještanja rezultata i nelegalnog klađenja mora da počne.

U Beogradu je otvorena dvodnevna konferencija kojoj prisustvuje više od 180 delagata zemalja Savjeta Evrope, od kojih su većina ministri sporta, čija je glavna tema namještanje utakmica i nelegalno klađenje. Kao jedan od učesnika najavljen je i predsjednik UEFA Mišel Platini.

(agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC