• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan rutinski sa Zvezdom

Vaterpolisti Partizana pobijedili Crvenu zvezdu 12:7 (2:0, 4:0, 3:4, 3:3), u kamernoj atmosferi Sportskog centra "Banjica".

 VATERPOLO: Partizan rutinski sa Zvezdom Izvor: MONDO

Svjesni su bili u Crvenoj zvezdi VET da posljednji derbi, tijesno izgubljen (6:8), nije oslikao pravi odnos snaga vječitih rivala.

Dobra partija protiv šampiona Evrope ipak im je probudila nadu da će uskoro moći da se nazivaju bar drugom ekipom u Srbiji. U to su ih najprije razuvjerilili vaterpolisti Vojvodine, sa dva poraza, i u petak uveče Partizan.

Šampion je dominirao od početka do kraja utakmice pred slabo ispunjenim tribinama S.C. "Banjica", bez prisustva najvatrenijih navijača.

Prva četvrtina obilovala je promašajima pred oba gola, da bi momci sa Partizanovim grbom na kapicama već u drugoj zaigrali mnogo bolje i stekli prednost koju gosti nisu uspjeli da dostignu ili nadomjeste.

Redom su pogađali Vlada Vujasinović, Dušan Mandić, Luka Šaponjić i Miloš Korolija. Možda bi tok utakmice u drugom kvartalu bio malo drugačiji da iskusni Jugoslav Vasović nije na početku četvrtine promašio peterac.

Drugo poluvrijeme donijelo je nešto bolju igru Zvezde i opuštanje Partizana. Gosti su uspjeli da golovima Strahinje Rašovića, Dušana Balaća (dva) i Vasovića smanje razliku za gol u odnosu na poluvrijeme (9:4).

Ipak, ako je Slobodan Soro dopustio sebi nekoliko kikseva, njegovi saigrači nisu. Prije svega u napadu.

I najmanju nadu Zvezdinih vaterpolista da mogu da se vrate u meč raspršili su Vujasinović, Ćuk, Marko Avramović i Radović, golovima za maksimalnu prednost - 12:5.

Srđan Aksentijević i Strahinja Rašović uspjeli su da u posljednjim trenucima još dva puta savladaju Sora i postave konačnih 12:7.

Partizan je pobjedom sačuvao maksimalan skor u šampionatu (7:0), druga je Vojvodina, a treće mjesto dijele Crvena zvezda i Beograd.

- STRELCI -

PARTIZAN: Vujasinović i Šaponjić po tri, Mandić i Korolija po dva, Radović i Ćuk po jedan gol.

CRVENA ZVEZDA VET: Balać i Rašović po dva, Vasović, Marko Avramović i Aksentijević po jedan gol.

Crno-bijeli imali su deset puta igrača više u bazenu i postigli pet pogodaka, dok su crveno-bijeli iz tri pokušaja dva puta savladali Sora.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC