• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spas za srpski vaterpolo!

U Rijeci postignut dogovor o osnivanju Superlige Evrope, u kojoj će igrati tri najbolja srpska kluba. Čeka se stav LEN. Učešće klubova biće plaćeno.

 Spas za srpski vaterpolo! Izvor: MONDO

Istorijski vatrpolo dogovor u Rijeci!

Srpski, mađarski, hrvatski, crnogorski i najveći italijanski klub Pro Reko postigli su dogovor u Rijeci o osnivanju Superlige Evrope.

U tom takmičenju igraće 12 klubova, među kojima i sva tri srpska kluba - Partizan, Vojvodina i Crvena zvezda Vet. Ostali učesnici trebalo bi da budu: Jug, Mladost, Primorje (Hrvatska), Vašaš, Eger, Segded (Mađarska), Budva i Jadran Herceg Novi (Crna Gora) i Pro Reko (Italija).

Postoji i mogućnost proširenja ove lige, učešćem još jednog italijansog kluba (pominju se Posilipo, Savona...).

Na sajtu Vaterpolo saveza Srbije objavljeno da su učesnici sastanka u Rijeci postigli dogovor o osnivanju lige i o njenim detaljima, a da bi već od ponedjeljka trebalo da počne operacionalizacija posla.

Ligom će rukovoditi Bord u kojem će biti predstavnici klubova i saveza. Još nije poznato ko će biti na čelu.

"Broj klubova je za sada 12 sa mogućnošću proširenja. Za ekipe koje su sada u takmičenju su obezbjeđena određena sredstva. Kako je rečeno, niko nema ništa protiv proširenja, ali bi ti novi klubovi morali sami da obezbijede željena sredstva. Dakle, sve je otvoreno", raportirao je generalni sekretar VSS Marko Stefanović.

Prema njegovim riječima, ova liga bi trebalo da traje minimum tri godine. Početak lige je, za sada, planiran u oktobru.

"Za to vrijeme ovi klubovi ne bi igrali Ligu šampiona u organizaciji LEN. Klubovi će dobiti po 30.000 evra za učešće, biće i nagradni fond. Preostaje nam još da dogovorimo tehničke detalje oko sudija, delegiranja, učešća u Bordu....Ima još mnogo posla, ali smo sada potpuno zadovoljni jer smo stvorili šansu i za naše klubove i za vaterpolo u cjelini", kaže Stefanović.

Naravno, sada se očekuje reagovanje Evropske vaterpolo federacije (LEN), koja, nema dileme, neće blagonaklono gledati prema ovoj ligi, jer će cijeli vaterpolo krem, odnosno najbolje ekipe "iskočiti" iz Lige šampiona i igrati svoju ligu.

"Odlučeno je da povratka nazad nema! A vidjećemo i kakav će biti stav LEN. Sigurno je da nam predstoje razgovori sa predstavnicima LEN", dodao je Stefanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC