• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Novak nije preskočio Iznera

Najbolji teniser svijeta neće braniti titulu u Indijan Velsu, pošto je u polufinalu izgubio od visokog Amerikanca u tri seta.

 INDIJAN VELS: Novak nije preskočio Iznera Izvor: MONDO

Novak Đoković je zaustavljen u Indijan Velsu. Uspio je u teškom duelu protiv Džona Iznera, koji je trajao dva sata i 45 minuta, da spasi čak tri meč lopte, ali ne i da ga nadigra.

Amerikanac je slavio rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (9:7), 3:6, 7:6 (7:5).

Novak je odlično počeo meč. On je već u trećem gemu napravio brejk, a zatim poveo sa 3:1. Ipak, visoki Amerikanac nakon toga nije posustao, već naprotiv krenuo da udara lopticu još žešće, što mu se i isplatilo. Prednost protivnika Izner je ubrzo nadoknadio (5:5), a zatim i poveo sa 6:5, pa je Đoković uveo set u taj-brejk.

Viđena su dva mini brejka, a Novak se dobro držao do 7:7, ako se uzme u obzir da je 206 centimetara visokom Amerikancu gotovo nemoguće vratiti servis. Žestoka borba u prvom setu vodila se punih sat vremena, a Izner je na kraju iskoristio četvrtu set loptu i poveo sa 1:0. On je u prvom setu imao osam as udaraca, dok je Novak upisao jedan.

Žestoka borba, koja je obilovala servisima "brzinom munje" nastavljena je i u drugom setu. Rezultatska neizvjesnost potrajala je osam gemova, ali je prvi teniser svijeta onda stekao prednost (5:3) i rutinski stigao do izjednačenja u setovima.

Za razliku od prvog seta, koji je trajao čak 60 minuta, u drugom je Novak uspješno okončao posao za upola manje vremena.

A onda u odlučujućem, trećem setu, opet je viđena borba do posljednjeg daha, za svaku lopticu. Teniseri su osvajali gemove na svoj servis, a jedinu šansu za brejk Đoković je propustio u sedmom gemu. Prilikom vođstva protivnika od 40:30, Izner je poslao još jednu u nizu "bombi", spasao preokret, a neizvjesnost je potrajala sve do 12 gema. Dugonogi Amerikanac je prilikom vođstva od 6:5 propustio da realizuje meč loptu na Đokovićev servis, ali je uprkos tome iskoristio ne drugu, ne treću, već četvrtu šansu.

Uspio je Izner da povede sa 2:0 u taj-brejku, Novak je brzo anulirao tu prednost, a onda je Amerikanac opet na najbolji način iskoristio svoju visinu i stigao do 6:3 i tri vezane meč lopte. Novak je spasio dve, ali ne i treću... Izner je žestokim servisom, ukupno 20. asom, stigao do polufinala i prve pobjede nad Đokovićem u karijeri, u ukupno tri duela.

U borbi za trofej će ga čekati bolji iz duela Rafael Nadal - Rodžer Federer.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC