• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKI SKOKOVI: Vraćen ponos Norvežanima

Norvežanin Anders Bardal pobednik Svjetskog kupa u ski skokovima. U posljednjem takmičenju na Planici slavio Austrijanac Martin Koh. Dobra sezona za Slovenca Kranjeca.

 SKI SKOKOVI: Vraćen ponos Norvežanima Izvor: MONDO

Završena je sezona u ski skokovima. Ukupni pobjednik Svjetskog kupa je Norvežanin Anders Bardal, a pobjednik posljednjeg takmičenja u sezoni, na čuvenoj Planici u Sloveniji je Austrijanac Martin Koh.

Takmičenje u Planici imalo je samo jednu seriju, jer je duvao jak vjetar, pa je zbog bezbjednosti takmičara otkazana druga runda letova.

Pobijedio je Koh letom od 242,5 metara. Drugi je bio Švajcarac Simon Aman, a treći Slovenac Robert Kranjec, iza koga je sjajna sezona i koji je pokazao da Slovenija ima nasljednika legendardnog Primoža Ulage.

Ukupni ovosezonski pobjednik je Norvežanin Anders Bardel. Pred posljednje takmičenje na Planici, Norvežanin je trebalo samo da drži na oku Austrijanca Gregora Šlirencauera, koji bi mu "oteo" globus samo u slučaju pobjede na slovenačkoj skakaonici.

Međutim, Šlirencauer je bio četvrti, pa se Bardal radovao velikom uspjehu (slavlje mu nije pomutilo to što je danas bio tek 23.). Šlirencauer je bio drugi u generalnom plasmanu, a treće mjesto pripalo je Andreasu Kefleru.

Bardal je tek treći Norvežanin koji je pobijedio u Svjetskom kupu. Prije njega to je pošlo za rukom Vegardu Opasu 1987. godine i Espenu Bredesenu 1994. godine.

Dakle, punih 18 godina trajao je norveški post u ski-skokovima, odnosno u pobjedama u Svjetskom kupu.

"Srećan sam i ponosan! Ovo je ostvarenje sna! Postigao sam najveći uspjeh u karijeri", izjavio je Bardal, koji je pobjedu u Svjetskom kupu osigurao sa 1325 bodova.

(MONDO - foto: siol.net)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC