• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Problemi, neorganizovanost, prekid...

Čelnici SEHA lige predložili njen prekid i igranje fajnal fora jer se ništa na tabeli ne može promijeniti do kraja, a tako će se smanjiti troškovi. Nekoliko klubova već pristalo.

 SEHA: Problemi, neorganizovanost, prekid... Izvor: MONDO

Regionalna SEHA liga u rukometu po svemu sudeći završiće onako kako je i počela – totalno neorganizovano.

Prvu sezonu SEHA lige neki klubovi su počeli odmah kako je planirano, drugi sa mjesec ili više zakašnjenja, a kalendar takmičenja i termini utakmica su se mijenjali bukvalno nekoliko dana pred utakmicu.

Nakon brojnih problema, prvo sa nemogućnošću da se pronađe generalni sponzor, zatim sa klubovima učesnicima, a onda i terminima odigravanja pojedinih mečeva gdje su istog vikenda neki klubovi igrali redovno kolo, a neki utakmice koje su davno trebali odigrati i završnica lige po svemu sudeći neće proći kako je planirano.

Čelnici lige uputili su dopis svim klubovima učesnicima u kojem se od njih traži da se izjasne o prekidu takmičenja jer se više ništa na tabeli ne može promijeniti, a smanjili bi troškove!

"Organizovaćemo bolju završnicu, a svi problemi koje smo imali ove godine biće nam dobra škola za sljedeću sezonu koja će biti puno kvalitetnija", piše u dopisu poslanom svim klubovima.

Zagreb, Tatran, Vardar i Metalurg su obezbijedili prve četiri pozicije na tabeli koje ih vode na fajnal for, a preostali mečevi ne mogu da utiču na stanje na tabeli.

Jedini klub koji je odigrao sva 22 meča je banjalučki Borac koji će u slučaju prekida lige tražiti finansijsku nadoknadu.

“Odigrali smo sve utakmice i tražićemo da nam nadoknade troškove! Prvi smo počeli takmičenje u trenucima kad se nije znalo hoće li liga zaživjeti. Očekujemo da nam sponzor to nadoknadi”, rekao je direktor Borca Boris Đogo.

Prijedlog čelnika SEHA lige je međutim naišao na odobravanje ekipa koje će učestvovati na fajnal foru.

“Pismo je došlo iz ureda lige i agencije Digitel i Zagreb je prihvatio prijedlog jer je, rezultatski gledano, sve odlučeno. Prihvatili smo i prijedlog da se fajnal for ne igra po plasmanu, nego da se žrijeba, a prekidom sezone osiguraće se novac kojim se može povećati nagradni fond ili osigurati bolje pripreme”, izjavio je menadžer Zagreba Ante Ančić, koji ipak priznaje da je prijedlog pomalo neozbiljan.

“ U drugim okolnostima bilo bi neozbiljno, ali liga je ionako iz objektivnih razloga kasnila, tek joj je prva godina i iduće sezone biće puno bolje organizovana”, dodao je Ančić.

I skopski Metalurg je pristao na prekid lige i o tome se izjasnio preko službenog sajta.

„RK Metalurg slaže se s prijedlogom agencije da se okonča liga i organizuje fajnal for u kojem igraju ekipe koje su na prve četiri pozicije u ovom trenutku. Nadamo se da ovaj korak ne uništava započetu ideju o ligi koja ima veliku perspektivu i da će sljedeće sezone biti puno bolje organizovana, te da će biti uklonjeni svi nedostaci“, navodi se u saopštenju skopskog kluba koje je potpisao predsjednik Risto Čokrev.

Iako ušteda finansijskih sredstava zvuči kao opravdan razlog za ovakav rasplet ove sezone SEHA lige, u isto vrijeme prekid lige u situaciji kada regularni dio sezone nije kompletiran predstavlja svojevrstan presedan u rukometu i postavlja se pitanje da li SEHA liga sa svim problemima i ovakvim vođenjem ima perspektivu.

(G.A. – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC