• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavićev trener: Obećao sam da ću da ćutim

Srpski plivač je u Americi, a njegov trener Andrea Di Nino radi u Beogradu bez objašnjenja zašto je Čavić odlučio da iznenada ode "preko bare".

 Čavićev trener: Obećao sam da ću da ćutim Izvor: MONDO

Andre Di Nino vrijedno radi na bazenu "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu. Velike asove poput Evgenija Korotiškina i Sergeja Fesikova sprema za rusko državno prvenstvo. A o Miloradu Čaviću ni rije;.

Italijan je dao obećanje Miloradovom menadžeru Petru Popoviću da neće govoriti za srpske medije o Čavićevom odlasku.

"Molim vas da me razumijete. Za mene je riječ zakon. Ovde sam gost i poštujem dogovor sa domaćinom. Nemam ništa da krijem, da se ja pitam pričao bih o svemu, ali trenutno je dogovor da ćutim", izjavio je za "Žurnal" Di Nino.

Čavić je preko društvenih mreža obavijestio sve da je u Mičigenu i da će tamo ostati i trenirati sa stručnjakom Majkom Botomom do početka Olimpijskih igara u Londonu.

Odluka o odlasku u SAD donijeta je iznenada, Čavić je otišao bez objašnjena, njegov sada već bivši trener takođe ćuti. Nije jasno o zbog čega postoji zid ćutanja.

"Iskreno, ni meni nije jasno. Međutim, dogovor je dogovor i ja ga uvijek poštujem. Nikada neću pogaziti obećanje. Žao mi je što u ovom trenutku ne mogu ništa više da kažem", dodao je italijanski stručnjak.

On će pripreme sa plivačima završiti u aprilu, kada je planiran i njegov povratak u Italiju. Možda će tada biti spreman da objasni zašto je došlo do prekida saradnje sa Čavićem.

"Vidjećemo. Mislim da je u interesu svih da se sazna prava istina", rekao je Andrea Di Nino.

Italijanski stručnjak ostao je "zakopčan", a Petar Popović donekle je objasnio razlog Čavićevog iznenadnog odlaska u Mičigen.

"Milorad je morao da ode. Ovde je vježbao sa Rusima, koji rade po drugačijem programu. Kako nije imao pravog sparing partnera odlučio je da preleti okean. To je bilo najbolje rješenje, radiće sa Botomom, koji ga je vodio do srebra na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine", rekao je za "Novosti" Popović i naglasio da je Čaviću bilo odlično u Beogradu, ali kako je riječ o pripremama za Olimpijadu "ne odlučuju lični interesi".

"Povučen je jedini mogući potez u ovom trenutku i ovo mu neće škoditi. Sada mu je potreban apsolutni mir. A šta će biti u budućnosti - ne znam", izbjegao je Popović da odgovori da li su najbolji srpski plivač svih vremena i Italijan Di Nino i zvanično okončali saradnju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC