• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srđan Đoković: Novak je ostvario sve snove

"Duboko vjerujem da će se Novakova vladavina nastaviti još nekoliko godina", izjavio je otac najboljeg tenisera svijeta.

 Srđan Đoković: Novak je ostvario sve snove Izvor: MONDO

Otac najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića u intervjuu za "Nezavisne novine" tvrdi da osvajanje trofeja na turnirima u 2012. godini zavisi samo od forme njegovog sina.

"Ja se osjećam kao tata najboljeg sportiste na svijetu, ne tenisera. To je osećaj koji je nevjerovatan i poželio bih ga svim roditeljima na svijetu. Novak je pravi predstavnik svoje porodice i svog naroda",
počeo je Srđan Đoković priču za banjalučki list i dodao kako se osjećao kada je Nole osvojio Vimbldon i preuzo prvo mjesto na ATP rang-listi 4. jula 2011. godine:

"Tada sam se sjetio da su se svi njegovi, a samim tim i naši snovi ostvarili. Njemu je uvijek bila želja da osvoji Vimbldon i da bude prvi na svijetu. Mi smo mu kao porodica u tome zdušno pomagali."

Iako Novak brani mnogo bodova ove sezone, Srđan Đoković vjeruje u snagu svog sina.

"Ne interesuju nas ni Rodžer Federer ni Rafael Nadal, niti neko treći, već samo Novak. On je došao u poziciju da od njega sve zavisi. Koliko bude motivisan, toliko će biti prvi na svijetu, bez obzira na sve ostale članove prve desetorke svjetskog tenisa. On je toliko uradio da ne mora, što se mene i porodice tiče, više nijedan meč da dobije. Pokazao je da je pravi izdanak porodice i srpskog naroda. On je najbolji sportista na svijetu, a to je nešto što je nezamislivo. Donio je Srbiji titulu svjetskog ekipnog prvaka u tenisu i to je nevjerovatno. Da li će se to još nekoliko puta dogoditi ili neće, to je manje važno. Važno je da je on sve svoje snove ostvario. A pošto je on odgovoran, motivisan, vrijedan i radan momak, duboko vjerujem da će se njegova vladavina nastaviti još nekoliko godina".

Novakov otac je naglasio da je put do njegovog uspjeha bio vrlo trnovit.

"Najteže je bilo to što smo se svugdje osećali kao tikva bez korijena. Nismo imali iza sebe nikoga da nam pomogne - ni državu, ni grad, ni teniski savez. Njih nije interesovalo ništa, kao što ih ne interesuje ni dan-danas. Sve je bilo teško. Vize, odlasci po svijetu i posmatranje nas kao predstavnika Srba. Vrlo dobro znate da su nas svi gledali kao da smo najgori narod na svijetu. Ali, uz pomoć Novaka i drugih tenisera i teniserki, ta slika se promijenila posljednjih nekoliko godina. Sada su svi počeli da uvažavaju Srbe kao ravnopravne članove svjetske zajednice. To nije bio slučaj kada je Novak počeo da se bavi tenisom".

Đoković je naglasio da Teniska akademija Novak pomaže mladima da ne prođu kroz slične probleme.

"Pomažemo mladima, ali samo onima koji zaslužuju da im se pomogne. Ostali moraju da se snalaze. Pomažemo u svakom smislu, i finansijski i stručno. Akademija stane iza klinca za koga stučnjaci kažu da je dobar. Ne može da stane iza onih za koje roditelji misle da su dobri
".

Srđan Đoković boravio je u Banjaluci, kao gost Teniskog saveza RS, koji će ubuduće još više sarađivati sa TS Srbije.

"Ta saradnja treba da teče kao saradnja Beograda i Vojvodine ili niškog regiona i timočkog regiona. To je isti narod. Ne interesuje me razdvajanje nepostojećim granicama. To je za mene uvijek bila i ostala jedna zemlja. I upravo tako vidim našu buduću saradnju. Mislim da će ona sa Draškom Milinovićem na čelu TS RS, biti na višem nivou nego do sada", rekao je Đoković.

Teniska akademija Novak spremna je na saradnju i sa drugim klubovima, pa tako i onima u Banjaluci.

"Ovdje ima dovoljno velikih i kvalitetnih klubova koji mogu da sarađuju s nama na različite načine. Mi ćemo im sigurno pomoći, kao što ćemo pomoći nekome iz Novog Sada i Subotice", zaključio je Srđan Đoković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC