• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Sjajan finiš Tipsarevića

Janko Tipsarević prebrodio kiks na kraju drugog seta i prošao u osminu finala - 6:4, 5:7, 6:2 protiv Aleksandra Dolgopolova. Na redu Grigor Dimitrov.

 MAJAMI: Sjajan finiš Tipsarevića Izvor: MONDO

Tipsarević je opravdao status devetog nosioca, pošto je do trijumfa stigao za nešto više od dva sata igre.

Pobjedom nad Ukrajincem Dolgopolovom (18. na ATP listi) u nedjelju popodne, on je odbranio 90 bodova osvojenih u Majamiju prošle godine. Ako se u utorak plasira u četvrtfinale, izjednačiće svoj rezultat iz 2008, što mu je najveći domet u karijeri na ovom turniru Masters 1000 serije.

Tada ga je sa lakoćom zaustavio Nikolaj Davidenko, a sada bi u istoj fazi turnira mogao da se sastane sa Endijem Marejom.

Rezultat 2:1 potpuno je realan, mada je Janko mogao da izbjegne neizvjesnost trećeg seta. Ipak, Dolgopolov je pri vođstvu od 6:5 uspio da kazni nešto slabiju igru srpskog tenisera i napravi brejk u idealnom trenutku.

Ispostavilo se da je time samo odložio "egzekuciju", pošto je Tipsarević u setu odluke poveo sa 4:0 i sebi širom otvorio vrata pobjede.

Samo je morao da odbrani jednu brejk loptu kada je servirao za 5:1 i to je učinio vinerima iz drugog servisa, koji ga je većim dijelom meča fenomenalno služio. Rijetkost je da teniser na jednom meču osvoji 57 odsto poena na ubačen prvi servis, a čak 69 odsto na drugi, ali upravo to je Janko uspio protiv Dolgopolova.

Kretanje rezultata u potpunoj je korelaciji sa brojem neiznuđenih grešaka.

U prvom setu je odnos u tom elementu bio čak 18:5 za Dolgopolova, u drugom je on mnogo bolje kontrolisao svoje udarce (13:10), da bi u trećem (11:4) Tipsarević ponovo zaigrao na pravi način i ostavio ga bez šanse za trijumf.

Na kraju ekscentrični Ukrajinac nije mogao da većim brojem vinera (33:24) neutrališe 42:19 u neiznuđenim greškama.

Janka u narednoj rundi očekuje duel sa mladim Bugarinom Grigorom Dimitrovom (101), koji je neočekivano eliminisao Čeha Tomaša Berdiha (7) - 6:3, 2:6, 6:4.

Iako i sa Berdihom ima pozitivan skor (4:2), nema sumnje da je Dimitrov u ovom trenutku poželjniji rival za Tipsarevića. Sa njim se sastao dva puta i zabilježio sigurne pobjede - 6:3, 7:6 u Istbornu (trava) i 6:4, 6:2 u Vašingtonu (tvrda podloga). Oba meča odigrana su prošlog ljeta.

Srbija će u Majamiju sigurno imati još jednog tenisera među 16 najboljih.

U ponedjeljak ostaje da se vidi hoće li to biti branilac titule Novak Đoković, svakako izraziti favorit, ili je Viktor Troicki sposoban da napravi iznenađenje.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC