• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Ana kao nekad

Ana Ivanović pobijedila Danijelu Hantuhovu 2:0 i igraće u osmini finala turnira u Majamiju protiv Venus Vilijams.

 MAJAMI: Ana kao nekad Izvor: MONDO

Ana Ivanović je u usponu forme. Nagovijestila je to na turniru u Indijan Velsu, a nastavila da potvrđuje u Majamiju.

Odličnom igrom, pogotovo u prvom setu, savladala je Slovakinju Danijelu Hantuhovu - 2:0 (6:2, 7:6) i zakazala duel osmine finala protiv Venus Vilijams (ranije u nedjelju uspjela je da savlada Aleksandru Voznijak poslije velike borbe - 2:1 u setovima).

"Uvijek je veliki izazov igrati sa nekom od sesatara Vilijams i znam da će biti teško", izjavila je Ana, koja ima negativan skor sa Venus Vilijams: 1-7.

Duel dvije slovenačke teniserke, inače, identično obučene (narandžaste haljinice), protekao je u boljoj igri Ane Ivanović, koja je poboljšala skor u međusobnim duelima na 5:2. Mora se priznati i da joj je Hantuhova pomogla. Imala je Slovakinja neke sjajne poteze, ali i seriju početničkih grešaka, kao plod nervoze i žurbe.

Ana, koja će od ponedjeljka imati epitet najbolje srpske teniserke, jer će prijeteći Jelenu Janković, podsjetila je u pojedinim dijelovima ovog meča na onu "staru" Anu od prije četiri godine kada je bila najbolja teniserka svijeta.

Počelo je izjednačeno. Obje teniserke su osvojile po prvi gem na svoj servis, da bi uslijedila serija brejkova. Prvi je napravila Ana, a Slovakinja odmah potom uzvratila. Međutim, Ana je potom zagospodarila terenom i osvojila četiri naredna gema za 6:2.

Drugi set je bio neizvjesniji. Odmah je Ana imala brejk šansu, ali se Hantuhova odbranila. Sve do sedmog gema, teniserke su čuvale svoj servis, da bi potom Srpkinja uspjela da realizuje treću brejk loptu i povede 4:3.

Baš kao i u prvom dijelu prvog seta, tako je i u drugom došao red na seriju brejkova ili prilika za brejk. Hantuhova je odmah uzvratila i odgovorila Srpkinji ribrejkom, da bi potom Ana došla u poziciju da ugrozi servis gem protivnice.



Hantuhova se čupala i iščupala. Hrabro i rizično je odigrala Slovakinja u tim trenucima, pogađala je linije i uspjela je da izađe iz neprijatnih situacija. Imala je Ana u tom gemu tri brejk prilike, ali se Hantuhova odbranila.

Ana je u druzgom setu imala ukupno sedam brejk prilika, a iskoristila je samo jednu.

Došlo se do taj-brejka u kojem je Ana odmah došla do prednosti na servis protivnice, a potom vezala dva poena na svoj servis i povela 3-0. Potom novi brejk Ane i visoka prednost, koju je sačuvala do kraja seta i ukupne pobjede. Taj-brejk Ana je dobila 7-2.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC