• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković oduševio u "60 minuta"

Intervju sa najboljim teniserom svijeta na televiziji CBS izazvao je veliku pažnju i mnogobrojne pozitivne komentare u SAD.

 Đoković oduševio u "60 minuta" Izvor: MONDO

Novak Đoković je prvi Srbin koji je gostovao u emisiji "60 minuta", a u razgovoru sa autorom Bobom Sajmonom pričao je o odrastanju, odnosu sa prvim trenerom Jelenom Genčić, važnosti osvajanja titule na Vimbldonu, ulozi koju ima kao uzor mladih...

Amerikanci u komentarima posebno ističu Đokovićev prijatan osmijeh i pozitivan sjaj u očima, čak i kada je govorio o nekim od najtežih trenutaka u životu, kao što su treninzi tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

"Ja sam primjer da ništa nije nemoguće. Kada sam imao sedam godina i govorio da želim da budem najbolji teniser svijeta, većina ljudi se smijala. Mislili su da nemam ni jedan odsto šanse, a ja sam ipak to uradio", rekao je Đoković.

Autor emisije istakao je Novaka kao primjer teorije po kojoj se većina velikih sportista formira u ranom uzrastu. Zatim se stiže do vrha zahvaljući izuzetnoj vjeri i predanom radu na trenizima.

"Jedino dobro tokom bombardovanja bilo je to što se manje išlo u školu, a više se igrao tenis. Bio sam gladan uspjeha", naveo je Nole.

Osvajanje Vimbldona prošle godine za njega je bilo ostvarenje najvećeg sna.

"Osjećao sam se kao u raju, jer sam baš na Vimbldonu uspio da ostvarim dva sna, da osvojim turnir i postanem svetski broj jedan".

Kao poseban trenutak u karijeri pomenuo je osvajanje Dejvis kupa sa reprezentacijom Srbije, jer je "poseban ojsećaj podariti trofej svom narodu".

Koliko je taj uspjeh veliki najbolje govori podatak da asovi poput Ivana Lendla i Matsa Vilandera nemaju Dejvis kup u kolekcijama.
U emisiji se podsjeća da Đoković u Srbiji uživa status nacionalnog heroja. Za razliku od drugih sportista, koji su odgovorni samo za svoje karijere, Đoković je svjestan da je najbolji ambasador svoje zemlje.

Kao veoma važan faktor na putu do vrha, istakao je vjeru u sopstvene mogućnosti.

"Samopouzdanje u jednom trenutku odigra možda i presudnu ulogu. Gubeći od Nadala i Federera shvatio sam da moram više da vjerujem u sebe i da pobijedim strah od pobjede. Imao sam previše poštovanja prema njima, ali kada sam savladao taj pritisak, uspio sam da ih nadmašim".

Novak je izrazio nadu da će u narednih nekoliko godina dominirati svjetskim tenisom.

Emisija je snimana krajem prošle godine, kada je ekipa CBS pratila srpskog tenisera u mnogim krajevima svijeta. Neki kadrovi snimljeni su na sportskom centru "Milan Gale Muškatirović", kod Novakovog djede Vlade na Banjici, kao i kod Jelene Genčić.

Emisija "60 minuta" je jedna od najcijenjenijih u svijetu. Emituje se od 1968. godine, a godišnje ugosti samo jednog aktivnog sportistu.

(Tanjug, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC