• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vuković: Ne bi bilo pošteno menjati sastav

Selektor Srbije pred kvalifikacije za OI govorio o ekipi, pripremama, rivalima, problemima...

 Vuković: Ne bi bilo pošteno menjati sastav Izvor: MONDO

"Orlovi" će do Londona morati da lete preko Albasetea. Srebrni sa minulog Evropskog prvenstva će se u španskom gradu od 6. do 8. aprila boriti za olimpijsku vizu sa domaćinom, Poljacima i Alžircima.

Selektor Veselin Vuković odlučio je da ne mijenja tim koji pobjeđuje i za kvalifikacioni turnir pozvao iste igrače, koji su se domogli finala EP.

"Ne bi bilo pošteno bilo šta mijenjati, s obzirom na to da nismo imali nijednu zajedničku akciju poslije EURO 2012. Šta bi to značilo, da momci nisu dobro radili? To je osnovni razlog. Ako bismo prošli na Olimpijske igre, onda bismo u toku priprema, probali još nekoliko igrača, čija imena imam u glavi", istakao je Vuković za portal " Balkan-handball.com".

Iako su svi rukometaši sa Vukovićevog spiska zdravi, selektora brine nekoliko stvari.

"Čutura u posljednje vrijeme igra malo, gotovo da nije nastupao u Ligi šampiona. I Rastko Stojković od Evropskog prvenstva ima malu minutažu. Ivan Stanković mi je rekao da ima 'malu' povredu, ali ona neće ugroziti njegov nastup. Najvažnije je da su svi zdravi, a mi ćemo pokušati u tih nekoliko dana rada da 'podignemo' one koji nisu u dobroj formi".

Okupljanje "orlova" zakazano je za 30. mart u Alikanteu.

"Probaćemo već u petak popodne da odradimo trening. U subotu i nedjelju ćemo nastaviti da radimo, kada će nam se sukcesivno pridružiti 'Slovenci' (Manojlović i Toskić), a u ponedjeljak bi trebalo da stignu Stanković i Nenadić. Svi ostali će biti na okupu u petak. U ponedjeljak bismo odigrali jednu prijateljsku utakmicu sa Čileancima, koji se, takođe, pripremaju za kvalifikacije. To bi bio pokušaj da osjetimo takmičarsku atmosferu i na osnovu toga radimo na detaljima u naredna tri dana pred prvi meč sa Španijom".

Poljaci su uzdrmani, jer je Kelce, klub iz koga dolazi najveći broj reprezentativaca i selektor, eliminisan iz Lige šampiona. Upravo će Poljaci biti najveći rival Srbima na putu do Londona.

"Teško je komentarisati dešavanja u drugim reprezentacijama. Da im je lako, sigurno nije. To može biti mač sa dvije oštrice. Upravo bi mogli da na reprezentativnom planu traže iskupljenje za loše igre u klubu. I Lijevski je ispao sa Hamburgom, ali je zato Bielecki prošao sa Levenom. Dok se ne vidimo na terenu, teško je bilo šta komentarisati".

Španci su, bez dileme, favoriti. Izjava u medijima nagovještavaju da pucaju od samopouzdanja i to čine arogantno.

"Domaćini su, možda na taj način vrše i dodatan pritisak na sudije. Vjerovatno će sa te strane i biti zaštićeni. Moguće je i da se na taj način malo hrabre, jer prvu utakmicu igraju sa nama. Dugo nismo igrali sa Špancima. Rekoh i pred Beograd, očekivao sam Španiju u finalu i mislim da bismo ih pobijedili da je smo se tamo sreli. Vidjećemo kakva će biti atmosfera u Španiji. Biće Uskrs, pretpostavljam da će hala biti prepuna. To i nama može da bude dodatni motiv da odigramo dobro i pokušamo da pobijedimo".

Alžirci su najveća enigma.

"Dobio sam snimak njihove utakmice sa Tunisom. Imaćemo priliku da ih vidimo u prva dva meča, s obzirom na to da igramo posljednji dan sa njima. Riječ je o kvalitetnoj reprezentaciji, koja svakoga može da iznenadi, ako se taj neko opusti. Afrički rukomet se po načinu razmišljanja približio evropskom. Ako se tome doda temperament u igri dubokih odbrana, mogu biti veoma nezgodni", završio je priču Veselin Vuković.

Najbolje dvije ekipe sa kvalifikacionog turnira učestvovaće na Olimpijskim igrama.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC