• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Ferer... Spreman sam

Najbolji teniser svijeta izjavio pred duel četvrtfinala turnira u Majamiju da Španac dobro igra na brzim podlogama, ali da je svjež i spreman za nastavak uspješnog niza.

 Novak: Ferer... Spreman sam Izvor: MONDO

Novak Đoković uspješno je prebrodio treću prepreku na turniru Masters serije u Majamiju. Eliminisan je Rišar Gaske u dva seta - 7:5, 6:3.

"Bilo je teško, pogotovo kada je on poveo sa 3:1 u prvom setu. Njegov bekhend je bio sjajan, odlično je udarao. Bio je u velikoj prilici da osvoji prvi set, ali sam ipak ostao skoncentrisan, odigrao dobro kada je to bilo potrebno, a onda je sve mnogo drugačije kada imate set prednosti", izjavio je Đoković.

"Normalno je da imate uspone i padove kada igrate protiv nekog talentovanog, kao što je Gaske, a pritom može da odigra jednako dobro i u ofanzivi i u defanzivi", dodao je Novak.

Srpski as nije želio da se bavi prognozama da li će odbraniti trofej u Majamiju, rekavši da "ima svoje ciljeve i očekivanja, ali da ne razmišlja mnogo unaprijed, već je samo skoncentrisan na naredni meč".

Đoković će za ulazak u polufinale igrati protiv Davida Ferera, petog igrača sa ATP liste, koji je bio bolji od Huana Martina del Potra - 6:3, 6:3. Španac igra u odličnoj formi, što potvrđuje i podatak da je u 2012. ostvario skor od 22 pobjede i samo dva poraza.

"Fizički sam svjež, zaista spreman. Psihički sam oduviiek i bio. Želim da pobijedim u svakom meču u kojem nastupam, pa tako i protiv Ferera. Biće teško, jer on odlično igra na brzim podlogama, ali spreman sam", istakao je najbolji teniser svijeta.

Novak odlično poznaje igru Španca, sa kojim se sastajao do sada 12 puta i slavio na sedam mečeva.

Posljednji duel odigrali su u četvrtfinalu Australijan Opena i Đoković je ubjedljivo slavio sa 6:4, 7:6, 6:1. Prije toga na završnom turniru sezone u Londonu, u novembru 2011, bio je uspešniji Ferer - 6:3, 6:1.

"Ova podloga mi izuzetno leži, na njoj sam postigao najbolje rezultate. Volim da igram u Majamiju, i ove godine mi dobro ide, podrška sa tribina je sjajna. Trudiću se da odigram najbolje protiv Novaka, iako znam da me očekuje veoma težak posao. Moram da serviram dobro, kao u Londonu, ukoliko želim da stvorim neke šanse", rekao je Španac, koji je ove sezone već osvojio tri titule.

Meč između Đokovića i Ferera na programu je u četvrtak uveče.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC