• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Berdih: Nismo favoriti protiv Srbije

Najbolji češki teniser izjavio da to što Novak Đoković ne igra za Srbiju njima ne dodeljuje ulogu favorita u meču četvrtfinala Dejvis kupa u Pragu.

 Berdih: Nismo favoriti protiv Srbije  Izvor: MONDO

Teniske reprezentacije Češke i Srbije sastaće se u četvrtfinalu Dejvis kupa u Pragu od 6. do 8. aprila. Srpski tim će igrati bez najboljeg igrača, prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Selektor Dejvis kup tima Češke Jaroslav Navratil izjavio je da je to lijepa vijest za njegovu ekipu, koja im uliva nadu da bi mogli pred domaćom publikom da ostvare dobar rezultat.

On je takođe naveo da nije isključeno da će se Đoković u posljednjem trenutku priključiti Srbiji, ali ipak ocijenio da su šanse da se to i dogodi male.

Selektor Srbije Bogdan Obradović saopštio je da će za Srbiju nastupati Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić i Dušan Lajović. Za Čehe će igrati Tomaš Berdih, Radek Štepanek, Lukas Rosol i František Čermak.

Najbolji teniser Češke Tomaš Berdih, sedmi na ATP listi, rekao je da izostanak Đokovića jeste povoljna vijest za njih, ali da to ne znači i da se domaćem timu zbog toga može dodijeliti uloga favorita.

"To može biti dobra vijest za nas i da poveća naše šanse da se revanširamo Srbiji za poraz koji smo pretrpjeli prije dvije godine u polufinalu Svjetske grupe. Ipak, to nikako ne znači da smo favoriti, jer Srbija ima odlične igrače, koje predvodi Janko Tipsarević, deveti igrač na svjetskoj rang listi", istakao je Berdih.

Srbija, ranije Jugoslavija, i Češka, ranije Čehoslovačka, do sada su u Dejvis kupu odigrale 10 mečeva, uz ostvaren identičan skor, 5-5.

Posljednji meč, jedini koji su odigrali Srbija i Češka, bio je u septembru 2010. u polufinalu u Beogradskoj areni, u kojem je tim Bogdana Obradovića slavio sa 3:2. Ključnu pobjedu ostvario je Janko Tipsarević protiv Radeka Štepaneka - 6:0, 7:6, 6:4.

Srbija je nakon toga nadigrala i Francusku i osvojila titulu u Dejvis kupu, prvu u svojoj istoriji.

Dueli četvrtfinala Svjetske Dejvis grupe između Češke i Srbije igraće se u praškoj O2 Areni, koja može da primi 13.500 posjetilaca.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC