• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana Maksimović - "tatu" zbog Londona

Reprezentativka Srbije u streljaštvu ushićena što će učestvovati na Igrama u Londonu. Istetovirala olimpijske krugove na ruci. "Hoću medalju!", kaže 22-godišnja Beograđanka.

 Ivana Maksimović - "tatu" zbog Londona Izvor: MONDO

Ivana Maksimović će za mjesec dana napuniti 22 godine, a ovog ljeta predstavljaće Srbiju na Olimpijskim igrama u Londonu. Takmiči se u streljaštvu, u disciplini vazdušna puška.

Ushićena zbog plasmana na najvažniju i najveću sportsku manifestaciju na planeti, Ivana je pri dnu podlaktice istetovirala olimpijske krugove, uz dva lična simbola.

Streljaštvo je oduvijek donosilo uspjehe srpskom sportu. Da li će u Londonu srpskim strijelcima biti mirna ruka? Nadamo se da hoće.

Iako će joj ovo biti prve Olimpijske igre u životu, Ivana je spremna za najveće domete. A to znači osvajanje medalje, iako je svjesna da će konkurencija biti žestoka.

"Realna ambicija mi je osvajanje medalje. To je najveći san svakog sportiste, uz učešće na Olimpijadi. Ne volim da prognoziram, to mi je uvijek nekako baksuz, ali mogu da kažem da ću dati svoj maksimum. Vrijedno treniram i radim za najbolje rezultate. Mislim da je u mojoj disciplini najjača konkurencija, samo se pucaju neki svjetski rekordi. Mi, međutim, treniramo tako da možemo da otpucamo najbolje rezultate i ako nas probude usred noći. Velika je konkurencija, ali ne damo se", , rekla je Ivana Maksimović tokom predolimpijskog druženja sa novinarima u Beogradu.

Kvotu za Olimpijske igre ispunila je na Svjetskom kupu prošle godine osvojivši treće mjesto, a ova godina počela joj je osvajanjem ekipnog srebra na Evropskom prvenstvu u Finskoj.

Ivana voli ples i modu, a omiljena knjiga joj je "Ana Karenjina".

Priznala je da joj prija pažnja javnosti, pogotovo poslije plasmana na Olimpijske igre.

"Kada je krenula cijela ta zbrka, odnosno od kada sam prošle godine uzela kvotu, bio je haos, uopšte nisam mogla da se snađem. Sada, kako vrijeme prolazi, počeli smo više da se družimo i upoznajemo. Jako mi prija što mogu da se družim sa vrhunskim sportistima ove zemlje i sa novinarima i voljela bih da što duže potraje", rekla je Ivana Maksimović, prenosi Beta.

(MONDO - foto: OKS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC