• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zorana Arunović: Uloga favorita je teška

Među glavnim kandidatima Srbije za osvajanje medalje u Londonu je Zorana Arunović - svjetska prvakinja u streljaštvu.

 Zorana Arunović: Uloga favorita je teška  Izvor: MONDO

Olimpijski komitet Srbije velike nade polaže u strijelce.

Zorana Arunović će na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu biti jedna od favorita Srbije za osvajanje medalje. Svjetska šampionka iz Minhena u disciplini vazdušni pištolj sa 10 metara kaže da joj uloga kandidata za odličja otežava posao.

"Još sam nova u svemu ovome. Do sada su me smatrali autsajderom, a sada sam prvi put favorit. To jeste na neki način otežavajuća okolnost, ali se sa tim borim dan za danom", rekla je nasmijana Zorana Arunović Beti u Beogradu.

Zorani Arunović Igre u Londonu biće prve u karijeri.

Iako bez iskustva sa najveće smotre svjetskih sportista, takmičarka Crvene zvezde ima puno uspjeha na međunarodnoj sceni. Kao najbolji rezultati 25-godišnje Srpkinje izdvajaju se već pomenuta zlato iz Minhena i srebro sa istog takmičenja u disciplini vazdušni pištolj sa 25 metara.

Ona je istakla da uživa kao olimpijac i da joj prija podrška javnosti.

"Streljaštvo nije medijski eksponiran sport, niti je atraktivan navijačima, tako da nam svima prija podrška javnosti", dodala je Arunovićeva.

Zorana je plasman na igre izborila još 2010. godine na Svjetskom prvenstvu u Minhenu, kada je postala prva sportistkinja iz Srbije koja se plasirala na OI.

Iste godine je dobila i priznanje Olimpijskog komiteta Srbije za najbolju sportiskinju godine, a popela se i na prvo mjesto svjetske rang liste u kategoriji vazdušni pištolj. Iako je prije 2010. učestvovala samo na jednoj Univerzijadi, toliki skok u rezultatima i uspjesima nije joj bio iznenađenje.

"Ta 2010. je bila godina mojih najvećih uspjeha, ali se tu nije desilo ništa drugačije u odnosu na ono što se dešavalo svih godina prije nje: trening, trening, trening... i upornost koja je dala rezultat", objasnila je Zorana Arunović.

Ona je priznala da joj forma nekada varira, ali da se ne brine kakva će biti u Londonu.

"Forma varira, ali mi je bitno da imam trenera, odnosno sestru Jelenu, koja me poznaje do detalja i koja u svakom trenutku u odnosu na kalendar i moje stanje zna kako da mi tempira formu i podigne je kada je najbitnije. Sigurna sam u nju i ona u mene, i kao tandem savršeno funkcionišemo".

Novinari i ljubitelji sporta od nedavno mogu da nađu Zoranu Arunović na društvenoj mreži "Twitter" (@zorana_arunovic), na kojoj je vrlo aktivna.

"Komunikativna sam osoba, tako da mi je Tviter super. Nemam profil na 'Facebook-u', a nalog na 'Twitter-u' sam napravila da bih mogla da komuniciram sa prijateljima, ali i da obavještavam druge šta se dešava u streljaštvu. Najdraže mi je bilo kada sam (sa Evropskog prvenstva) iz Finske tvitovala rezultate i osvajanje medalja", rekla je Zorana Arunović.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC