• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski "delfini": Počela "operacija London"

Vaterpolo reprezentacija Srbije lagano hvata zalet za OI u Londonu. "Probaćemo da budemo bolji nego u Pekingu", kaže Slobodan Soro.

 Srpski "delfini": Počela "operacija London" Izvor: MONDO

Na Olimpijskim igrama u Londonu ovog ljeta Srbija se nada da će dostići cifru od ukupno 100. olimpijskih medalja u svojoj sportskoj istoriji.

U nekoliko sportova, zaista, imaju osnova da očekuju uspjehe. Tenis, streljaštvo, veslanje, plivanje i naravno - vaterpolo.

Sa posljednjih 16 velikih takmičenja, vaterpolisti su donijeli Srbiji čak 15 medalja, od čega 10 zlatnih! I sami su svjesni da su sebi zadali visoke domete, a nas navikli na uspjehe.

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Udovičić odavno je rekao da mu je cilj da želi da donese ovoj zemlji jedinu zlatnu medalju koja joj nedostaje u vaterpolu - olimpijsku. Na prethodnim Igrama u Pekingu, Srbija je osvojila bronzanu medalju.

Do početka OI u Londonu ima još nešto više od 100 dana. Olimpijske igre su svima u podsvijesti.

"U jeku su klupska takmičenja, ali svi imamo u glavi ono što nas očekuje ovog ljeta. Još su mi svježe uspomene na Peking i bronzanu medalju. Daćemo sve od sebe da se u Londonu dignemo stepenik ili dva više. Medalja je najvažnija, ali probaćemo da popravimo učinak iz Pekinga. Biće dugo, toplo ljeto i nadam se uspješno i da ćemo se svi radovati tamo negdje oko 13. avgusta. Podigli smo sebi ljestvicu i ne bi smjeli da je spuštamo", rekao je prvi golman vaterpolo tima Srbije Slobodan Soro.

Danas su na bazenu "Milan Gale Muškatirović" počele mini-pripreme vaterpolista Srbije za ono što ih očekuje ovog ljeta. To je tek početak priprema, a selektor Udovičić okupio je širi krug kandidata za nacionalni tim.

Svi pozvani vaterpolisti su se javili selektoru, osim Živka Gocića i Branislava Mitrovića koji imaju obaveze u prvenstvu Mađarske.

Između dva treninga reprezentativci i selektor Dejan Udovičić su posjetili Institut za neonatologiju, gdje su uručili inkubator za bebe za koji su sami prikupili novac i pokazali da su vrhunski sportisti i sjajni ljudi.

Selektor je rekao da su ovi treninzi posvećeni stvaranju atmosfere i utvrđivanju plana rada u pripremama za Olimpijske igre.

"Kada počnu završni radovi na spisku će biti najviše 18 igrača", rekao je Udovičić.

Pripreme će trajati do 5. aprila, a selektor će potom prisustvovati kvalifikacionom turniru u Edmontonu za odlazak na OI.

Tokom priprema za OI srpski tim će igrati na jednom turniru u Italiji (protivnici vjerovatno: Grčka, Mađarska, Kanada, Australija i Italija), a potom i na turniru u Dablinu od 5. do 8. jula (protivnici: Velika Britanija, Hrvatska, Njemačka, Crna Gora i Mađarska).

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC