• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Đoković za treću titulu

Najbolji teniser svijeta u finalu turnira u Majamiju protiv Endija Mareja. Đoković u polufinalu pobijedio Monaka - 6:0, 7:6.

 MAJAMI: Đoković za treću titulu  Izvor: MONDO

Novak Đoković će u nedelju biti u prilici da postane tek treći teniser kome je pošlo za rukom da tri puta trijumfuje na velikom turniru u Majamiju, kako mnogi kažu "petom grend slemu sezone". Prije njega to su uradila dvojica velikana - Novakov dječački idol - Pit Sampras i Andre Agasi.

Kako je odmicao turnir u Majamiju, Đoković je igrao sve bolje, a u prvom setu polufinalnog duela protiv Argentinca Huana Monaka pružio je najbolju partiju.

Ubjedljivom igrom i pobjedom od 2:0 u setovima (6:0, 7:6), Đoković je za nedelju zakazao duel sa Endijem Marejem, koji je došao do finala bez borbe, nakon što mu je Rafael Nadal predao bez borbe zbog povrede koljena.

Najbolji teniser svijeta demonstrirao je silu u prvom setu, koji je dobio sa nulom i koji je trajao tek 26 minuta! "Ubijao" je Novak svog protivnika filigranski preciznim udarcima sa osnovne linije, a uz to ga je dobro služio i servis. Monako nije imao nikakve šanse u prvom setu. A, Novak je peti put ove godine dobio set "sa nulom", odnosno protivnik nije uspio da osvoji nijedan gem.



Drugi set mnogo neizvjesniji i uzbudljiviji, prije svega zato što je Novaku oslabio prvi je Novakon prvi servis. Ali i forhend. Recimo, u prvom setu imao je samo jedan pogrešan forhend(!). Ipak, treba odati priznanje i Monaku koji se u drugom setu borio kao lav.

Tokom pauze između setova Monako je promijenio majicu, a nekako se pribrao i smirio očiglednu nervozu i frustraciju poslije prvog seta.

Ipak, Novak je već u prvom gemu drugog seta imao priliku da oduzme servis Argentincu. Ali, Monako se odbranio. Ono što nije uspio u prvom, Novak je uradio u petom gemu drugog seta. Iskoristio je drugu brejk šansu u tom gemu i poveo 3:2.

U narednom gemu, Novaka je počeo da "izdaje" prvi servis, što je Monako iskoristio i došao do svoje prve brejk prilike u meču. Ali, Novak je odbio napad Argentinca i sačuvao brejk prednosti - 4:2.

Imao je Monako problema u narednom gemu, ali se ponovo iščupao.

Koliko je Đoković mentalno i fizički jak pokazao je naredni gem na njegov servis. Nije išao prvi servis Novaka, pa je Monako imao čak 40:0. Ali, Novak je spasio čak tri brejk prilike koliko je imao njegov rival, a potom, poslije velike borbe i nekoliko izjednačenja, uspio da osvoji taj gem i povede 5:3.

Nakon što je smanjio na 4:5, Monako je ponovo imao tri vezane brejk lopte, ponovo je vodio 40:0. Ali, Đoković je opet odigrao najbolje kad je najteže i uspio je da izbori izjednačenje. Međutim, Argentinac je uspio da realizuje četvrtu brejk priliku i ostane u igri - 5:5.

Imao je Đoković još jednu brejk priliku, ali je nije iskoristio, da bi se došlo do taj-brejka, koji je bio tesan. Ipak, srpski teniser je napravio brejk u ključnom trenutku i iskoristio drugu meč loptu (7-5).

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC