• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Vratio sam Monaka u igru

Srpski as izjavio je da je zadovoljan plasmanom u finale Majamija, iako nije odigrao cio meč u istom ritmu. "Otvorenih karata" na Mareja.

 Đoković: Vratio sam Monaka u igru  Izvor: MONDO

Novak Đoković obezbijedio je bitku za trofej na turniru na Floridi, pošto je u polufinalu nadigrao Huana Monaka, rezultatom 6:0, 7:6 (7:5).

Odigrao je Novak dva različita seta. U prvom je u bukvalnom smislu riječi "oduvao" protivnika, a u nastavku je odigrao slabije i omogućio Argentincu da se ravnopravno nosi sa njim punih 12 gemova.

"Meč sam počeo kao u četvrtfinalu protiv Davida Ferera, veoma agresivno, napadao sam njegove udarce, ali jednostavno nisam mogao u istom ritmu da ga privedem kraju. Duel je veoma ličio na taj četvrtfinalni, bio je ovo uzbudljiv i neizvjestan. Mislim da je osim nas na terenu, iskreno uživala i publika. Znao sam da me čeka težak meč i zato sam srećan zbog prolaska u finale", rekao je Đoković poslije pobjede.

Prvi set, koji je dobio za samo 26 minuta, Đoković je odigrao maestralno. U drugom mu je, međutim, popustila koncentracija kao u duelu sa Špancem, pa je izgubio gem kada je servirao za meč.

"Uz svo poštovanje, mislim da sam omogućio protivniku da se vrati u meč. Napravio sam mnogo neiznuđenih grešaka i poklanjao mu poene", dodao je prvi reket svijeta.

Huan Monako je već prolaskom u polufinale napravio veliki uspjeh, a egal set sa najboljim na svijetu bila je ekstra dobit.

"U prvom setu Novak je odigrao nevjerovatno. Nisam mogao da mu se suprotstavim, jer je apsolutno u svakom trenutku igrao kao prvi reket svijeta. U nastavku meča igrao sam bolje, bolje sam servirao, više sam se borio, vjerovao sam u svaki udarac... Bila je to velika borba, ali zasluženo je pobijedio bolji", objasnio je Monako.

Novak Đoković će u finalu igrati protiv starog znanca Endija Mareja. Škot je do plasmana u samu završnicu stigao bez borbe, jer mu je Rafael Nadal predao meč zbog povrede koljena.

Srpski as vodi u duelima protiv Mareja sa 7-5, ali će u Majamiju imati motiv više da popravi taj skor. Naime, Škot je izašao kao pobjednik iz njihovog posljednjeg duela.

Đoković i Marej su ove godine odigrali dva meča - Novak je slavio u polufinalu Australijan Opena poslije pet odigranih setova (6:3, 3:6, 6:7, 6:1, 7:5), ali mu se četvrti teniser svijeta revanširao početkom marta u polufinalu Dubaija - 6:2, 7:5.

"Odlično se poznajemo. Igramo prilično slično, odrasli smo zajedno. Očekujem dobar duel u finalu. Marej se odlično snalazi po vrućini, voli da igra takve mečeve, odlično servira. On nije igrao u polufinalu, ali se nadam da se to neće odraziti u meču za titulu. Vidjećemo...", rekao je Đoković.

Duel srpskog i britanskog tenisera igra se u nedelju od 19 časova po srednjeevropskom vremenu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC