• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miljković: Reprezentacijo, zbogom i hvala!

"Jednom je do toga moralo da dođe, to svi znaju, došlo je vrijeme da se pozdravimo", izjavio najbolji korektor na svijetu i kapiten Srbije

 Miljković: Reprezentacijo, zbogom i hvala!  Izvor: MONDO

Selektor Srbije Igor Kolaković objavio je spisak igrača za kvalifikacione mečeve za odlazak na Olimpijadu i Svjetsku ligu, a na njemu nije se našlo ime Ivana Miljkovića.

Kapiten reprezentacije Srbije izjavio je da to definitivno znači njegov oproštaj o nacionalnog dresa.

Poslije 14 godina igranja u nacionalnoj selekciji, odlučio je da stavi tačku na reprezentativnu karijeru.

"Trenutno su mi prioritet neke privatne stvari i to mi je ispred reprezentativnih akcija. I to ne samo prve dvije koje slijede, Svjetska liga i kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu. Ovo je definitivan kraj. Utakmica i posljednji poen koji sam napravio na Svjetskom kupu u Japanu, protiv Amerikanaca, bio je i posljednji u reprezentativnom dresu", izjavio je za "Sport" 32-godišnji Miljković.

On je saopštio da nema šanse da se predomisli i pojavi na olimpijskom turniru, ukoliko Srbija izbori mjesto na turniru u Bugarskoj u maju.

"To se neće dogoditi. Bilo bi nekorektno da neko od mladih igrača na dva takmičenja obezbijedi odlazak u London, pa da mu ja kasnije uzmem mjesto. Ovo je moja konačna odluka", istakao je Miljković, koji je za nacionalni tim zabilježio ukupno 272 nastupa.

Pogledajte OVDE samo neke od legendarnih poena Ivana Miljkovića u dresu reprezentacije

Veliki as je jednom rekao da će se povući tiho, kao što je i došao na veliku scenu. I upravo se to desilo, neočekivano, skoro kao "grom iz vedra neba" saopštio je da je kraj.

"Jednom je do toga moralo doći i, to svi znaju. Sebe sam uvijek maksimalno davao državnom timu i znam da mi niko ništa ne zamjera. Bilo je lijepo sve vrijeme, takmičenja, medalja, došlo je vrijeme da se pozdravimo", istakao je stasiti Nišija, koji je, između ostalog, osvajio olimpijsko zlato u Sidneju 2000. godine, srebrnu i bronzanu medalju na Svjetskim prvenstvima (1998. i 2010), dva zlata (2001. i 2011) i tri bronze (1999, 2005. i 2007) na Evropskim šampionatima.

Miljković je sa velikim uspjehom nastupao u svim klubovima za koje je igrao - Partizanu, Lubeu, Romi, Olimpijakosu, i sada Fenerbahčeu. Rekao je da će još nekoliko godina trajati njegova klupska karijera, a onda će se najvjerovatnije posvetiti nekom drugom poslu, koji nije vezan za odbojku, i pokušati da i u toj sferi postigne dobre rezultate.

"Još nekoliko godina, pa stavljam tačku i na klupsku karijeru. A poslije toga - vidjećemo", istakao je Miljković, "institucija" sa brojem 14 na dresu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC