• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić: Nadam se da ćemo dosanjati i London

Kapiten Srbije se nada da će poslije ostvarenja sna o medalji na EP, "orlovi" uspjeti na turniru u Alikanteu da izbore i plasman na Olimpijadu.

 Ilić: Nadam se da ćemo dosanjati i London  Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije vrijedno se u Alikanteu priprema za kvalificioni turnir za odlazak na Olimpijske igre.

Nekompletan tim Srbije u subotu ujutru odradio je trening u dvorani "Florida babel", koja je udaljena pola sata od hotela.

"Imamo sve uslove da sprovedemo sve što smo zamislili do početka turnira. U nedelju ujutru nećemo trenirati, igrači će samo ići u teretanu i na bazen. Čekamo da nam se u nedelju uveče priključe Alem Toskić, Nikola Manojlović i Petar Nenadić, a dan kasnije i Ivan Stanković. Za sada je najvažnije da su svi igrači zdravi", istakao je direktor reprezentacije Vladica Spasojević.

Kapiten "orlova" Momir Ilić ističe da se ekipa opet okupila poslije velikog uspjeha na Evropskom prvenstvu sa željom da zabilježi još jedan dobar rezultat.

"Poslije dužeg vremena smo opet zajedno. Nismo iskoristili pozitivnu atmosferu poslije EP da uživamo. Lijepo je što smo svi zajedno ovde u ovom predivnom mjestu, vrijeme je sjajno i nadam se da će nas sve to poslužiti da ostvarimo sljedeći zacrtani cilj, a to je plasman na Olimpijadu", istakao je Ilić.

Dva mjeseca poslije osvajanja srebra Ilić je sumirao utiske.

"Bilo je jako teško. Poslije toliko neprospavanih noći, napora, svi smo željeli medalju, imali zajednički cilj - da napravimo nešto na EP. Uspjeli smo u tome. Prelijep je osjećaj kada uživamo u tome. Stvorili smo pobjednički duh, i nastavljamo dalje da radimo. Naš najveći kvalitet je to zajedništvo. Treba da ostanemo na tom kolosjeku", rekao je kapiten Srbije.

On ističe da čeka veoma težak zadatak na turniru u Alikanteu, gdje će samo pobjednik obezbijediti vizu za London. Kvalifikaciona grupa u kojoj Srbija igra sa domaćinom Španijom, Poljskom i Alžirom je najteža.

"Teško je govoriti o protivnicima, jer domaćin, kao jedna od nakvalitetnijih ekipa je favorit. Sa druge strane, nismo imali sreće prilikom žrijeba. I Poljska je dosta jaka. Biće nam teško, ne želim da se žalim, ali je tako. Moramo u oba duela da uđemo maksimalno, da razmišljati o pobjedama, da zadržimo pobjednički mentalitet. Znamo da nas očekuje težak posao, ali se nadam i svima nam je želja da izborimo plasman na Olimpijske igre."

Ilić smatra da će duel sa Poljacima biti teži od meča sa Španijom.

"Poznajući karakter mojih saigrača, mislim da ćemo odigrati dobru utamicu protiv domaćina. Mislim da će najteži biti duel sa Poljskom, i zbog značaja i zbog drugih stvari", rekao je Ilić, napominjući da poslije ostvarenih snova o evropskoj medalji, Srbija i dalje sanja, ovog puta o Londonu i nada se da će ostvariti i taj cilj.

Srbija će prvog dana takmičenja u Alikanteu, 6. aprila, igrati sa Španijom, dan kasnije odmjeriće snage sa Poljskom, dok je posljednji na rasporedu duel sa Alžirom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC