• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Želim još titula

Najbolji svjetski teniser svjestan je da rivali žele da mu skinu skalp, ali isto tako poručuje da je spreman.

 Đoković: Želim još titula Izvor: MONDO

Novak Đoković vjerovatno neće ponoviti prošlogodišnju senzacionalnu seriju od 41 uzastopne pobjede, ali i dalje pokazuje da je trenutno najbolji teniser svijeta i da će još dugo biti u vrhu.

Konkurencija je žestoka. Svako želi da pobijedi svjetskog broja 1 i to je normalna stvar u sportu. Iako ima samo 24 godine, Srbin je sa obje noge na zemlji, ne leti.

Mnogi su skloni da ocjene da će teško moći da ponovi uspjehe iz prošle godine, kada je bio nepobjediv. Ipak, na turniru u Majamiju Đoković je pokazao da je i dalje neprikosnoven.

"Prošla sezona je bila nevjerovatna, pogotovo prvih pet, šest mjeseci. Svaka godina je drugačija. Ipak, i ove sezone sam osvojio grend slem i sada sam pobijedio u Majamiju, igrao sam i nekoliko polufinala. Mislim da igram podjednako dobro kao prije godinu dana. Vjerujem da igram najbolji tenis u svojoj karijeri", rekao je Đoković novinarima nakon što je odbranio titulu u Majamiju pobijedivši u finalu Endija Mareja.

Pogledajte foto-galeriju.

Sportisti imaju običaj da kažu da je mnogo teže odbraniti titulu nego je osvojiti. Teško je braniti i poziciju broj 1, braniti poene na ATP listi...Đoković se time ne opterećuje, što je pozitivna stvar u njegovom razmišljanju.

"I dalje se borim za svaku titulu, kao i svaki drugi teniser. Pozitivno razmišljam. Ne kalkulišem i ne brojim koliko poena mogu da odbranim ili izgubim...Za mene je svaki turnir podjednako važan", rekao je Đoković.

Svako želi da svrgne kralja. Đoković to zna.

"Navikao sam na to, pred svaki turnir. Konkurencija je sve jača i svi se trude da budu što profesionalniji. Svi najbolji igrači iz TOP 10 igraju na svakom većem turniru. Tako, možda, nije bilo prije pet ili 10 godina. Zato je sve teže osvojiti neku titulu. Ali, ja sam spreman", kaže srpski teniser.

Počinje sezona turnira na šljaci. Đoković je već ranije rekao da su mu glavni ciljevi ove godine - olimpijska medalja i pobjeda na Rolan Garosu, jedina grend slem titula koja mu nedostaje u karijeri.

"Prošle sezone sam imao odličnu sezonu na šljaci i to mi daje samopouzdanje pred ono što slijedi", poručuje svjetski broj 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC