• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki: U Pragu je manji pritisak

Srpski teniser pred duele sa Česima, u četvrtfinalu Svjetske grupe Dejvis kupa, kaže da u Beogradu, kada igra za reprezentaciju, osjeća veći pritisak.

 Troicki: U Pragu je manji pritisak Izvor: MONDO

Srbija je prije dvije godine osvojila Dejvis kup. Prošle sezone "orlovi" su stali u polufinalu, a sada će se za plasman među četiri najbolje selekcije boriti sa Česima u Pragu.

Srbi su u ponedjeljak odradili prvi trening u O2 Areni, gdje će od šestog do osmog aprila nastaviti borbu za "salataru".

Ovaj put bez Novaka Đokovića.

Prvi su na šljaku izašli asovi Janko Tipsarević i Viktor Troicki, a poslije njih trenirali su i Dušan Lajović i Ilija Bozoljac.

"Mislim da je podloga dobra za prvi dan, nema loših odskoka lopte, koji je prilično nizak i to Česima odgovara. Teren je i dalje malo blatnjav i mokar, ali se nadam da će se to do početka meča popraviti", rekao je Troicki.

Novak Đoković će preskočiti duel sa Česima, a glavni aduti Srbije biće upravo Tipsarević i Troicki.

"Ne osjećam pritisak nikakav. Igrali smo već protiv Čeha, tako da znamo šta nas očekuje. Oni su veoma iskusna ekipa i jako dobro igraju. Blagi su favoriti zato što igraju kod kuće. Ipak, Janko i ja uvijek igramo sjajno u Dejvis kupu, pružićemo maksimum, a vidjećemo da li će to biti dovoljno", dodao je treći reket Srbije.

Srbiju u Češkoj čeka paklena atmosfera. Delić ambijenta, koji navijači Češke prave na tenisu, srpski igrači su mogli da osjete još na svom terenu u Beogradu prije dvije godine.

"Sjajno su navijali tokom sva tri dana. Znam da će biti teže ovdje, ali mene to motiviše. Za mene je manji pritisak kada igramo u gostima nego kod kuće", iskren je Viktor.

Problem može da predstavlja i to što su u jeku turniri koji se igraju na betonu, a Česi su na iznenađenje Srba izabrali šljaku.

"Činjenica je da smo svi 'došli sa betona'. Nismo igrali na šljaci baš dugo, ja od Rolan Garosa... Biće potrebno vrijeme za adaptaciju, ali svi smo u istoj situaciji. Koliko smo spremni, vidjeće se kada počne meč. Što se mene tiče, mislim da imam snage da izdržim sve napore", podvukao je Troicki.

Termini za mečeve su petak (06. april - 15), subota (07. april - 15) i nedjelja (08. april - 13). Parovi će biti poznati poslije žrijeba, koji je u četvrtak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC