• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsarević: U Pragu ključna psihološka snaga

Srpski teniser ocijenio da je najvažnije da Srbija protiv Češke igra strpljivo i smireno, ukoliko želi da ostvari pobjedu.

 Tipsarević: U Pragu ključna psihološka snaga Izvor: MONDO

"Presudno je koliko ćemo psihički biti jaki. Moramo da se izborimo sa protivnikom, ali i podlogom, kao i sa njihovim navijačima. Ako uspijemo da ostanemo mirni u glavi i da ne ispoljavamo negativne emocije i pokazujemo protivnicima da nam bilo šta smeta, moći ćemo da dobijemo ovaj meč", izjavio je Janko Tipsarević, najbolji teniser Srbije uoči meča četvrtfinala Dejvis kupa protiv Češke u Pragu.

On je istakao da se svi igrači spremaju za duel koji startuje u petak, ali da podloga u O2 Areni nije najbolja.

"Spremni smo, došli smo dovoljno rano sa američke turneje da bi smo se dobro pripremili. Uslovi nisu baš najbolji, jer je nov teren, dosta vlažan i ima dosta krivih odskoka, ali kako nama tako i njima. Tako da vidjećemo šta će se desiti za vikend".

Tipsarević je izjavio da bi smirena i strpljiva igra mogli da budu ključ uspjeha protiv Češke.

"Tomaš Berdih i Radek Štepanek udaraju dosta ravno loptice, zato me čudi što su izabrali šljaku. Moramo da strpljivo i postepeno gradimo poene, ne smemo da žurimo jer podloga je jako spora. U suprotnom mislim da nećemo imati šanse", dodao je osmi teniser svijeta.

Tipsarević smatra da nema izrazitog favorita u duelu u Pragu, ali blagu prednost ipak daje Česima zbog domaćeg terena.

"Gledajući plasman prva dva igrača, skoro da smo izjednačeni. Podloga odgovara Berdihu i Štepaneku, kao i Troickom i meni koji znamo da igramo na šljaci, ali malu prednost dao bih njima samo zbog domaće publike", rekao je Tipsarević.

On je istakao da mu skok na ATP listi na izjednačenje najbolje pozicije u karijeri dosta znači pred duel sa Češkom, ali i za nastavk sezone.

"Zadovoljan samo zbog osmog mjesta, to je bio jedan od mojih ciljeva ove godine - da što brže napredujem na listi. Sigurno da sa takvim renkingom sa više samopouzdanja ulazim u ovaj, ali i u sve naredne mečeve pred početak sezone na šljaci", zaključio je Tipsarević.

Duel Češke i Srbije u četvrtfinalu Svjetske grupe Dejvis kupa igra se od 6. do 8. aprila. Pobjednik tog susreta plasiraće se u polufinale, gdje će igrati protiv boljeg iz meča Argentina - Hrvatska. Polufinalni susreti na programu su od 14. do 16 septembra.

Srbija u Pragu nastupa bez najboljeg tenisera, prvog reketa svijeta, Novaka Đokovića. Selektor Bogdan Obradović osim Tipsarevića i Viktora Troickog na meču protiv Čeha računa i na Nenada Zimonjića, Dušana Lajovića i Iliju Bozoljca.

Za selekciju Češke igraće Tomaš Berdih, Radek Štepanek, Lukas Rosol i František Čermak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC