• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimonjić: Sve je otvoreno protiv Čeha

Najiskusniji srpski teniser očekuje težak duel protiv Čeha, ali poručuje: "Imamo tim koji svakog može da pobijedi".

 Zimonjić: Sve je otvoreno protiv Čeha  Izvor: MONDO

Najiskusniji član srpske Dejvis kup reprezentacije Nenad Zimonjić ponovo će igrati u gradu za koji ga vezuju lijepe uspomene. U Pragu su bili njegovi profesionalni počeci, u češkom gradu je osvojio prvi čelindžer u dublu.

Protiv Čeha, Zimonjić će predvoditi "orlove" u bici za plasman u polufinale Svjetske grupe Dejvis kupa.

"Meč sa Česima biće izuzetno težak. Arena je jako lijepo urađena, očekuje se da će biti puna i da će češki navijači pružiti svojim navijačima ogromnu podršku kao što i uvijek čine. S druge strane, mi imamo tim koji može svakoga da pobijedi, podloga nije toliko bitna zato što smo podjednako svi dobri na svim podlogama, u odnosu na Čehe koji su očigledno smatrali da im ovo najviše odgovara. Na nama je da se prilagodimo, većina naših reprezentativaca ima dovoljno iskustva igranja i kod kuće i u gostima, tako da ne vidim razloga da će ovo biti nešto drugačiji meč", kaže Zimonjić, koji je već 17 godina u nacionalnom timu i iza sebe ima 57 mečeva.

Za sada još nije poznato sa kim će igračem Zimonjić igrati u srpskom dublu. Pretpostavlja se da će Česi u dubl-meču izvesti najjaču kombinaciju: Tomaš Berdih i Radek Štepanek. Kako im se suprostaviti?

"Berdih i Stepanek su izuetni igrači kako u singlu tako i u dublu. Imaju odličan skor u reprezentaciji, u dublu. Mislim da su samo jedan meč izgubili. Prije dvije godine smo Novak i ja izgubili od njih u Beogradu. Neće biti lako ni ovog puta, s kim god budem igrao i mislim da trebamo da se koncetrišemo na našu igru i da nema nešto pretjerano slabih tačaka kod njih i da će trenutna forma i uopšte iskorišćenost šansi koje budemo dobili presuditi u meču", ocijenio je Zimonjić.

Njegov zaključak je da će svaki meč u duelu Češke i Srbije biti otvoren.

"Mislim da su podjednake šanse, treba doći do tri poena. Kako? Stvarno nije bitno, mislim da je važno da se adaptiramo što više na podlogu i da spremno dočekamo svoj meč i u tom slučaju mislim da imamo šanse da pobijedimo", kaže Zimonjić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC