• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prodanović: Da završimo sve prije Alžira

"Vjerujem da će meč sa Alžirom biti bez rezultatskog značaja i da ćemo se radovati svi zajedno odlasku u London još poslije mečeva sa Španijom i Poljskom", kaže Rajko Prodanović.

 Prodanović: Da završimo sve prije Alžira  Izvor: MONDO

Dan šesti, cilj isti - plasman na Olimpijske igre.

Poslije skoro nedjelju dana paklenog rada pred start kvalifikacionog turnira za plasman na OI narednog leta, srebrni rukometaši sa Evropskog prvenstva već su pomalo nervozni i nestrpljivi da borbe sa Španijom, Poljskom i Alžirom počnu.

A, prvi duel u Alikanteu je u petak, 6. aprila, od 20.15... I to odmah protiv domaćina, Španije.

"Za početak, sve je ovdje idealno. Španija je lijepa zemlja, a uz lijepo vrijeme svi napori se lakše podnose. Nastavili smo sa sjajnom atmosferom koja nas je krasila na EP, nadam se da ćemo i tako nastaviti... Vjerujem da ćemo i poslije ovih kvlaifikacija imati razloga za radovanje. Fokusirani smo na plasman na Olimpijske igre", kaže krilni igrač naših "orlova" Rajko Prodanović.

Ostalo je još dva dana do prvog duela sa Španijom?

"Gledali smo već neke njihove mečeve. Oni su izuzetna reprezentacija. U Srbiji su igrali dosta dobro, ali nisu imali sreće i ostali su bez medalje. Ja vjerujem, da ćemo naći rešenje za njih. Ne bih izdvajao ni jednog pojedinca, jer su oni svi veliki igrači. Dugo su u svjetskom vrhu i sigurno će učiniti sve da budu među prve dve ekipe, koje će pakovati kofere za London".

Srbija je u Alikante stigla kao srebrna reprezentacija sa Evropskog prvenstva?

"Naravno da smo mi sada dosta iskusniji, odigrali smo mnogo velikih mečeva. Dolazimo u Španiju kao vicešampioni Evrope i svjesni smo toga. Pronašli smo našu igru, tako da se možemo suprostaviti svim selekcijama na svijetu. Iako su Španci domaćini, to ništa ne mijenja u našim željama da ih pobijedimo već na startu turnira".

Da li očekujete i srpske navijače u "Centro de tehnifikasion" dvorani?

"Koliko god da ih bude, biće nam dobra podrška. Po inforamcijama koje imam, dvorana će biti puna. Neće biti kao u Beogradu, ali šta da se radi".

Manje od 24 časa poslije okršaja sa Španijom, slijedi još jedan veliki derbi sa Poljskom.

"Pobijedili smo ih na otvaranju Evropskog prvenstva u Beogradu. Mislim da smo trenutno psiholoski u prednosti u odnosu na njih. Oni su ipak, ekipa koja može da pobedi prvaka svijeta, a da izgubi od autsajedera. Trebalo bi da budemo skoncentrisani, ali će prema mom mišljenju mnogo toga zavisiti od meča sa Španijom na startu".

Na kraju, Alžir?

"Do tog meča bi trebalo sve da bude riješeno. Imali smo problem sa njima na SP u Švedskoj. Ipak, vjerujem da će to biti meč bez rezultatskog značaja i da ćemo se radovati svi zajedno odlasku u London. Mi to zaslužujemo!"

Hoće li i ovog puta biti: "Kuku majko, kako igra Rajko?"

"Ha, ha... Dosta puta sam ponovio da nije važno ko kako igra, bitno je da pobeđujemo. Neka bude, da i ne igram, samo da se kvalifikujemo za Olimpijske igre".

Da li su izblijedile uspomene sa pobjedničkog postolja i srebra poslije 60 dana?

"Za mene je još sve svježe. Sve je to lijepo, ali treba da nastavimo i dalje da pobjeđujemo i dokazujemo se. Sada su najvažnije ove utakmice i put za London. Lijep je bio osjećaj kada smo osvojili medalju, ali ne smijemo se zadržati samo na tome. Moramo i dalje dokazati da smo jedna od najboljih ekipa u svijetu i kvalifikovati se za Olimpijske igre", rekao je na kraju Rajko Prodanović.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC