• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: Znamo kako se pobjeđuje!

Selektor Srbije Bogdan Obradović smatra da njegov tim ima psihološku prednost u odnosu na Češku, uoči četvrtfinala Svjetske grupe u Pragu.

 DEJVIS KUP: Znamo kako se pobjeđuje! Izvor: MONDO

Duel Češke i Srbije otvoriće u 15 časova Tomaš Berdih i Viktor Troicki, a poslije njih bi trebalo da igraju Radek Štepanek i Janko Tipsarević.

"Ovi momci znaju kako mora da se odigra za pobjedu u Dejvis kup meču. Oni znaju da donesu timu velike pobjede i to je naša najveća prednost", rekao je Bogdan Obradović na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, nije važno ko će u petak prvi, a ko drugi izaći na teren, koliko činjenica da su "orlovi" pet dana odlično trenirali i da su se uspješno adaptirali na podlogu.

"Češki tim imaće uz sebe publiku, ima i sjajne tenisere, koje izuzetno cijenimo, ali mislim da je psihološka prednost na našoj strani. Imamo pobjedničku energiju, dok Češka iz godine u godinu pokušava da napravi vrhunski rezultat, a ne uspijeva u tome. Sigurno je da postoji nešto što im nedostaje".

"Renking" singl igrača na ATP listi izuzetno je ujednačen. Srbija ima Tipsarevića (8) i Troickog (27), a Češka Berdiha (7) i Štepaneka (24).

Viktor je jedinu pobjedu nad Berdihom slavio 2009. u Indijan Velsu, a Čeh mu se revanširao 2010. na istom turniru i zatim ga ponovo pobijedio prošle godine na travi u Haleu.

"Sastali smo se nekoliko puta i znam šta da očekujem, iako će nam ovo biti prvi susret na šljaci. Tomaš je vrhunski igrač, odgovara mu ova podloga, ali ja ću pokušati da odigram najbolje što mogu. Nadam se da će to biti dovoljno da donesem poen svom timu", poručio je Troicki.



"NIJE KAO ROLAN GAROS, ALI..."

Janko sa Štepanekom ima skor 2:1, uključujući maksimalnu pobjedu u prethodnom Dejvis kup duelu 2010. godine.

"Mislim da je svaka od predstojećih partija prilično otvorena. Ako pričam o sebi - dobro poznajem Radeka i izuzetno ga cijenim. Došao je ovde sa dosta samopouzdanja, poslije osvajanja dubl titule na Mastersu u Majamiju. Svi znaju da je veliki borac i da uvijek daje maksimum za svoju zemlju", rekao je Tipsarević.

"Došli smo u Prag dovoljno rano da se pripremimo za igru u teškim uslovima i mislim da ću u petak biti 100 odsto spreman", dodao je on.

Na pitanje kako se osjeća kao igrač koji mijenja Novaka Đokovića u funkciji prvog reketa Srbije, odgovorio je da to nije ništa novo i da se posljednjih godina u Dejvis kup timu Srbije nalazio u svim mogućim ulogama.

"Bio sam prva, druga, pa i treća 'tabla'. U našem timu to nije važno. Što se tiče psihološkog pritiska, vjerujem da će meč u petak biti lakši za mene, nego kada bi se igralo u Beogradu".

Organizatori su i sami svjesni da podloga u O2 areni nije bila najbolja, pa su se potrudili da donesu još šljake i učine je podesnijom za igru.

"Nismo ni očekivali da teren bude kao na Rolan Garosu, jer smo svjesni da je u dvorani teško napraviti dobru zemljanu podlogu. Na prvim treninzima bilo je baš nezgodno, ali navikavamo se iz dana u dan. Kako bude nama, tako će biti i Česima", diplomatski je prokomentarisao Tipsarević.

Četvrtfinale Dejvis kupa, koje se obično igra poslije Vimbldona, pomjereno je za april zbog Olimpijskih igara u Londonu.

Pobjednik meča Češka - Srbija u septembru će se sastati sa Hrvatskom ili Argentinom, dok će poraženi moći da se okrene novom ciklusu takmičenja u 2013. godini.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC