• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (M): Zvezdin korak ka tituli

Beogradski crveno-bijeli savladali novosadske u Šumicama 3:0 u prvom meču finala plej-ofa.

 ODBOJKA (M): Zvezdin korak ka tituli Izvor: MONDO

Mogu li beogradski crveno-bijeli da ponove uspjeh iz 2003. godine? Tada su jedini put u istoriji odbojkaši i odbojkašice Crvene zvezde objedinili titule prvaka.

I sada su načinili prve korake ka tom podvigu. Dan pošto su dame povele u finalu plej-ofa protiv Spartaka (3:2), isto su učinili i Zvezdini muškarci protiv Vojvodine u Šumicama, samo ubjedljivije - 3:0 (30:28, 25:22, 25:20).

Međutim, igrači Željka Bulatovića su teže nego što rezultat govori došli do maksimalnog trijumfa. Naročito je neizvestan bio prvi set, a donekle i drugi.

Gosti su prvi imali priliku da riješe prvi set u svoju korist (24:23), onda se i domaćin izborio za istu šansu (25:24), da bi zatim Novosađani stigli do još tri set lopte... Ipak, na 28:28 Ćelić je blokom donio prednost Beograđanima, a Stoilović je sjajnim servisom obezbijedio vođstvo u setovima - 30:28.

"Lale" su u drugom setu sve vrijeme vodile, dok Zvezda nije u finišu dodala gas, došla do 20:19, nedugo zatim i 24:21. Iskoristila je drugu set loptu - 25:22.

Treći period je bilo lišen drame. Zvezda je imala 21:17 i kasnije rutinski privela meč kraju - 25:20.

Drugi meč na programu je takođe u Šumicama, 8. aprila, a zatim se finalna serija seli u Novi Sad, gdje će se igrati 12. aprila. Spens će biti domaćin i četvrtog duela ako do njega dođe (16. april), a ako bude potrebno peta utakmica predviđena je za 19. april u Beogradu. Titula će pripasti ekipi koja ostvari tri pobjede.

Zvezda je bila šampion sedam puta, posljednju titulu osvojila je 2008, a Vojvodina je godinu dana ranije postala prvak 13. put.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC