• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četiri nacije - četiri iste želje

Reprezentativci Srbije puni samopouzdanja poslije EP, a uoči starta borbe za olimpijsku vizu protiv Španije u Alikanteu.

 Četiri nacije - četiri iste želje Izvor: MONDO

Rukometna reprezentacija Srbije večeras od 20,15 u Alikanteu počinje borbu za olimpijsku vizu. "Orlovi" su spremni i motivisani da već od prvog meča sa Špancima svima daju do znanja da srebro sa posljednjeg Evropskog prvenstva nije slučajnost.

Upravo je medalja osvojena u Beogradu ulila vjeru u sopstvene mogućnosti, a rivalima donijela strepnju kada im na crtu stanu "orlovi".

"Osvojena medalja donijela nam je samopouzdanje i sigurnost, koje nismo imali do sada. To je izuzetno važno, jer je kod nas samih uvijek postojala sumnja", počeo je Rastko Stojković.

"Sada imamo razloga da budemo malo arogantniji nego što smo bili", dodao je srpski pivotmen.

Stameni rukometaš Kilcea kaže da je jedini pritisak, koji osjeća pred početak turnira, taj što on želi da bude učesnik Olimpijskih igara.

"Za mene je najveći pritisak to što hoću da idem u London, a ne, uz dužno poštovanje, što bi neko drugi volio da ja idem na Igre. Više od svakog navijača želim da dobijem svaku utakmicu, jer ja sam taj koji gubi i pobjeđuje", objašnjava Stojković.

Španci će kao domaćini imati veliku podršku sa tribina.

"Nama je publika u Beogradu puno pomogla, a sada smo kao dijete, koje roditelji gurnu u svijet i ostave ga samog da se snalazi. Moramo sami, ne možemo uvek sa mamom i tatom pod ruku. Ali, ja ipak vjerujem da imamo snage za dobar rezultat", podvukao je Stojković.

Nenad Vučković ključ uspjeha u Alikanteu vidi u dobroj odbrani.

"Probaćemo da ostanemo na istom nivou kao na Evropskom prvenstvu. Da prosječno po utakmici primamo po 22, 23 gola, a ne samo protiv Španaca. Naravno, i u napadu moramo da budemo efikasni", naveo je jedan od glavnih defanzivaca "orlova".



Kapiten Momir Ilić ističe da je najbitnije to što je sačuvana dobra atmosfera koja je naš nacionalni tim krasila za vrijeme EP.

"Odlično smo se pripremili za ovih sedam-osam dana. Nema sumnje, protiv Španije će biti najteže. Imaće veliku podršku sa tribina, ali nas publika ne može poremetiti. Želimo da opet obradujemo naciju", rekao je srpski lijevi bek.

Turnir će otvoriti Poljska i Alžir. Prva utakmica počeće u 17,30. Cijena paketa ulaznica za sva tri dana je 90 evra, a pojedinačna karta je 35.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC