• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Junak Janko donio remi!

Janko Tipsarević savladao Radeka Štepanek 3:2, nakon što je Tomaš Berdih deklasirao Viktora Troickog u prvom singlu u petak.

 DK: Junak Janko donio remi!  Izvor: MONDO

U nevjerovatnom meču, Janko Tipsarević spasao je tri meč lopte i poslije više od pet sati igre pobijedio Radeka Štepaneka rezultatom 3:2 u setovima. Sada je Češka - Srbija 1:1. Štepanek pokazao srednji prst našem teniseru!?

U Pragu - neriješeno!

U potpuno ludom teniskom duelu Janka Tipsarevića i Radeka Štepaneka, koji je počeo popodne, a završio se nešto prije 23 časova uveče, Srbija je pronašla pobjedu koja je ostavlja u igri za polufinale Svjetske grupe Dejvis kupa!

Poslije svega, poslije pet časova i sedam minuta divovske borbe, poraženi Štepanek pokazao je pokazao srednji prst Janku, odbio da se rukuje i otišao sa šljake u "O2 Areni" kao najveći luzer u stogodišnjoj istoriji Dejvis kupa.

Poslije prvog dana takmičenja u petak: Češka - Srbija 1:1!

U meču koji je bilo teško i gledati, a kamoli igrati: Štepanek - Tipsarević 2:3 (7:5, 4:6, 4:6, 6:4, 7:9)!

Prvi put u karijeri Janko je igrao duže od pet sati i odbio je da izgubi, iako je tri puta bio suočen sa meč loptom za protivnika, kojem je momentalno prišao kada je u jednom trenutku pao i ostao da leži, a ovaj mu vratio tako što mu je pokazao srednji prst.

Tipsarević je bio na dobrom putu da odmah povede 1:0 u setovima u drugom singlu ovog petka. Ipak, stao je kod vođstva 4:2, dozvolio da ga publika iziritira, što je iskusni Štepanek iskoristio i sam stigao do prednosti.

Izuzetno nekorektnim navijanjem, publika u "O2 Areni" u Pragu pomogla je Štepaneku da kod 2:4 vrati izgubljeni brejk, izjednači na 4:4, a onda i da u finišu seta, na servis Tiparevića kod 5:6, napravi još jedan brejk i povede u setovima.

U drugom setu, Janko je odmah napravio brejk, Radek ribrejk, pa je novi servis Čeha "pukao" pri rezultatu 2:2. Tada je Janko potvrdio brejk dobrim servisima, poveo 4:2, 5:3 i onda u važnom gemu uspio da izjednači u setovima, ali tek nakon što je Čeh imao brejk loptu u desetom gemu i Tipsarević odservirao duplu servis grešku na prvu set loptu - 6:4!

I treći set, Tipsarević je počeo brejkom, ali ga je ovog puta potvrdio i potom bez velikih poteškoća držao prednost do rezultata 5:4, kada je bez izgubljenog poena preslišao Štepaneka u desetom gemu i poslije 0:1, došao do prednosti u setovima od 2:1!

Četvrti set završen je na gotovo nevjerovatan način. Tipsarević je bio suočen sa brejk, ujedno i set loptom na drugi servis, pogodio je liniju, a onda je pola hale viknulo: "Aut!", Štepanek je vratio loptu, Janko odustao od igre i poslao loptu lagano u mrežu, ali... Nije bio aut, lopta je pala na liniju, sudija Paskal Marija nije bio među onima koji su viknuli: "Aut!" i...

Štepanek je dobio set.

Potom je naš selektor Bogdan Obradović tražio od Marije da ponovi poen, jer je publika bila ta koja je "presudila" u poenu i omela obojicu tenisera, međutim povratka u četvrti set nije bilo, Janko je poslije vođstva od 4:2 u gemovima i 30:0 na servis protivnika u sedmom gemu kobnog seta, morao u peti, u majstoricu...

U njoj, igra živaca. I strpljenja. I prkosti. I ponosa.

I u petom setu, Janko je imao brejk prednosti, ali se Radek vratio do 3:3 i potom propustio brejk loptu. Pri rezultatu 5:5 imao je dvije brejk lopte naš as, ali se iskusni Čeh volšebno izvukao i onda on došao do dvije meč lopte pri vođstvu od 6:5. Jako je tada duboko udahnuo i izvukao se, baš kao i u 13. gemu petog seta, na ulasku u šesti sat igre, kada je Čeh imao dvije vezane meč lopte za 2:0 poslije prvog dana, što bi naše šanse da prođemo u polufinale svelo na domen teorije.

I tada je Janko odbio da izgubi, dokopao se rezultata 7:7 i jako napao servis motivisanog, ali iscijeđenog veterana i uspio u tome. Kada je upisao novi brejk za 8:7, Tipsarević je 22 minuta nakon suočavanja sa gubitkom meča, došao do svoje meč lopte i bekhend paralelom završio posao i izludeo Štepaneka, koji će živeti s tim da nije htio da čestita boljem od sebe.

Bravo, Janko!

Prethodno, u prvom singlu dana, Tomaš Berdih je deklasirao Viktora Troickog rezultatom 6:2, 6:1, 6:2.


BERDIH "POČISTIO" TROICKOG ZA 1:0

Tomaš Berdih "počistio" je Viktora Troickog sa šljake praške Arene. Na startu četvrtfinalne borbe u Svjetskoj grupi Dejvis kupa poslije sat i 49 minuta najbolji češki igrač donio je prvi poen svojoj reprezentaciji - 6:2, 6:1, 6:2.

Troicki je očigledno bez samopouzdanja dočekao meč. Loše je servirao, mnogo je grešio i zasluženo je pretrpio ubjedljiv poraz.

Skupo su ga koštali loši servisi već na početku - Čeh je brzo došao do 4:0. Imao je Troicki već u drugom gemu tri šanse da uzvrati brejkom, ali nije uspio, pa je u nastavku domaći teniser u praškoj Areni lako priveo taj dio igre kraju (45 minuta).

Viktor je napravio čak pet duplih servis grešaka! Imao je Berdih više neiznuđenih grešaka (14-10), ali i znatno više direktnih poena (16-6).

Scenario iz prvog seta ponovljen je u uvodu drugog, koji je znatno kraće trajao - 33 minuta. Ponovo je Berdih brzo poveo 4:0, a nedugo zatim napravio je i treći brejk u setu, peti na meču za 6:1.

Domaćin je nastavio da dominira što je oslikavala i statistika, napravio je još veću razliku u "vinerima" (17-6). Troicki je osvojio samo jedan poen iz deset puta kada je imao drugi servis.

Za promenu, Troicki je dobio prva dva servis gema u trećem setu, ali je onda opet poklekao - 2:4. Berdih je "vezao" četiri gema i poslije 31 minuta stavio tačku i na taj set - 6:2.

Berdih protiv Troickog sada vodi 3:1 u međusobnim duelima. Srbin je dobio prvi meč, u Indijan Velsu 2009, Čeh mu se revanširao sljedeće godine na istom mjestu, bio je bolji i 2011. u Haleu, a sada je dobio i njihov prvi megdan na šljaci.

Tako je duel Čeha i Srba počeo na isti način kao prije godinu i po dana. Tada je na startu polufinala u Beogradu Troicki izgubio od Radeka Štepaneka, ali su "orlovi" trijumfovali i zatim osvojili "salataru".

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC