• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: "Orlovi" težim putem ka Londonu

Rukometaši Srbije poraženi od Španije na početku kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre - 27:30.

 RUKOMET: "Orlovi" težim putem ka Londonu  Izvor: MONDO

Izabranici Veselina Vukovića nisu smogli snage da u Alikanteu pobijede domaćina i pred 3.000 gledalaca olakšaju sebi posao na putu za London.

Žestok i borben meč, u kome nijedna reprezentacija do finiša nije stekla prednost veću od tri gola, pripao je domaćoj selekciji, iako su "orlovi" bili ravnopravan rival do posljednjeg minuta.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je kapiten Momir Ilić, sa devet postignutih golova.

"Orlovi" naredni meč igraju u subotu, protiv Poljske, a u nedelju će odmjeriti snage sa Alžirom.

Dodatni problem za Veselina Vukovića svakako će predstavljati povreda Nenada Vučkovića, koji je sa bolnom grimasom i rukom na leđima napustio u igru u 20. minutu i više se nije vraćao na teren.

SRBIJA: Nikčević 5, Ilić 9, Beljanski 1, Čutura 1, Rnić 2, Prodanović 2, Vujin 5, Šešum 1, Toskić 1



Iako je bilo jasno da će nam za plasman u London biti neophodna i pobjeda nad Poljskom, u taboru "orlova" bar večeras žaliće za propuštenom prilikom protiv Španaca.

Selektor Veselin Vuković dugo je tražio pravu postavu na terenu, konstantno mijenjao postavu i pružio priliku svim igračima. Ipak, pobjeda je izostala.

Raspucani Momir Ilić i pristojne role obojice golmana nisu bili dovoljne da spriječe furiozan napad rivala, koji je u drugom poluvremenu postigao 19 golova!

A počelo je sjajno po našu selekciju!

Golovima Ivana Nikčevića i Momira Ilića povela je 3:0 i stekla prednost koju je održavala do sredine poluvremena.

Nošeni bučnom publikom, izabranici Valera Rivere vratili su se u meč, okrenuli rezultat u svoju korist i sa prednošću otišli na odmor.

"Rovovska" borba pred oba gola koštala je povrede Nenada Vučkovića. Bek reprezentacije Srbije požalio se na povredu sa prvom vođstvom protivnika, napustio teren i sa tribina gledao poraz svojih saigrača.

Dvominutno isključenje kapitena Momira Ilića u posljednjim trenucima prvog dijela meča umnogome je definisalo i cijelo drugo poluvrijeme.

Španci su istrčali na teren sa željom da postignu što više golova i do kraja utakmice rijetko promašivali. Naši su im parirali, do završnice.

Srećom po Veselina Vukovića, početak drugog dijela igre donio je dobru igru "orlova" u napadu i prve golove Rajka Prodanovića i Marka Vujina.

Dugo smo parirali Špancima, u 45. minutu uspjeli i da steknemo prednost (19:18) golom Momira Ilića, ali je radost kratko trajala. Žulen Aginagalde pogodio je za izjednačenje već u narednom napadu.

Isti igrač nastavio je da pogađa u seriji i još jednom donio "furiji" prednost, koju nije ispuštala do kraja.

Poraz u prvom kolu nameće vicešampionima Evrope imperativ pobjede u duelu sa Poljskom. Ekipa Bogdana Vente pobijedila je u petak Alžir i takođe sa mnogo motiva ulazi u subotnji okršaj, koji će umnogome odlučiti drugog putnika za London, pošto je Španija trijumfom došla nadomak "olimpijske vize".

Statistika pokazuje da su reprezentativci Srbije proveli 12 minuta van terena odlukom sudije, domaći četiri. "Orlovi" su izveli četiri sedmerca i sva četiri pogodili (Momir Ilić), a Španci su dva puta bili neprecizni. (po jedna odbrana Stanića i Marjanca).

Najbolji strijelac "furije" bio je Aginagalde, a po četiri Garsija Robledo, Entrerios i Tomas Gonzales.

Duel Srbije i Poljske zakazan je za subotu u 17.30 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC