• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Imamo kvalitet, možemo do Londona

Uprkos porazu od Španije, Srbi su zadovoljni igrom i vjeruju da će protiv Poljaka i Alžira upisati pobjede vrijedne olimpijske vize.

 "ORLOVI": Imamo kvalitet, možemo do Londona Izvor: MONDO

Srbija je pokazala da je ozbiljna reprezentacija!

Poraz od Španije, u prvom meču na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, teško je pao "orlovima", ali svi do jednog najavljuju još bolju igru protiv Poljske (subota, 17.30).

"Borili smo se, igrali dobro, taktički nismo nadigrani...", počeo je Žarko Šešum, koji nije bio pretjerano raspoložen za priču, ali je i dalje optimista, što bi na kraju morali da budu svi, jer nije sramota izgubiti od jedne od najboljih selekcija svijeta na njihovom terenu.

"Imali smo šanse, ali su uslijedile, možda, neke čudne odluke, naše greške, a i sreće nismo imali jer se nekoliko lopti odbilo pravo njima u ruke. Računica da se plasiramo u London još postoji, mi ćemo sve učiniti da uspijemo u toj namjeri", dodao je Šešum.

Najbolji igrač utakmice bio je Momir Ilić. Rešetao je gol Ombradosa, ali njegovih devet golova nije bilo dovoljno ni za bod.

"Bila je dobra utakmica, pokazali smo da imamo kvalitet. Možemo da budemo zadovoljni sa igramo... U važnim momentima smo pali u odbrani što su Španci iskoristili. Nismo uspjeli da riješimo njihovu prednost pivotmena prema našem slabijem odbrambenom igraču. Znali smo da će tako na napadaju. Pokušavali smo da preokrenemo rezultat, ali nismo uspjeli", u dahu je poslije meča lijevi bek Srbije.

I on smatra da sudijski kriterijum nije bio ujednačen.

"Ne želim da tražim opravdanje u sudijskim odlukama, ali smatram da su im Česi dozvoljavali duel više. Šta da se radi, sutra nas očekuje najbitnija utakmica na turniru", optimistički je govorio i djelovao kapiten "orlova".



Sloveni će, prema očekivanjima, odlučivati o drugom putniku za London.

"Čuo sam da je Poljska teško pobijedila. Mnogo su jaka ekipa, ali sam siguran da će svako od nas da da sve od sebe. Odigraćemo još bolje nego danas. Moramo, jer mi kada moramo onda smo pravi. To smo pokazali puno puta", podvukao je Ilić.

Selektor Veselin Vuković se najviše plašio ovakvog ishoda - da si egal cijeli meč, a da na kraju ipak izgubiš.

"Dogodilo se ono čega smo se i plašili. Bili smo blizu... Razlika između dobiti jedan i izgubiti jedan razlike je velika. U jednom trenutku smo počeli da srljamo, da jurimo preokret i dobro je što je na kraju bilo samo minus tri. Moguće je da na kraju i gol razlika odlučuju", rekao je strateg "orlova".

Puno brine i povreda Nenada Vučkovića. Vuković još uvijek ne može da kaže o kakvoj povredi je tačno riječ. Najvjerovatnije je povreda međurebarnog mišića i umjesto njega u subotu će u sastavu da bude Petar Nenadić.

"Potrošili smo se, izgubili smo Vučkovića. Nismo odigrali odbranu na nivou Evropskog prvenstva, promašili smo nekoliko lakih šuteva i isto tako primili golove. Po meni kriterijum kod isključenja nije bio jednak, a Španci su odlično to koristili. Sve ovo je prevagnulo na stranu domaćina".

Malo je vremena ostalo za osvježenje.

"Moramo da probamo da osvježimo ekipu, jer za nepunih 18 sati igramo novu utakmicu. Znam da su se i oni danas mučili. Biće teško, ali pokušaćemo da pobijedimo".

Ivan Nikčević bio je na nivou igara sa Evropskog prvenstva.

"Odigrali smo kvalitetnu utakmicu. Mislim da su isključenja presudila da na kraju izgubimo. Ostale su još dvije utakmice i sa obje pobjede možemo da ostvarimo cilj, a to je plasman u London", rekao je Nikčević.

(Izvještač MONDA iz Alikantea Vladimir Sukdolak, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC