• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Srbija još živa!

Rukometaši Srbije odigrali neriješeno sa Poljacima (25:25) i sačuvali šansu da mogu da se plasiraju na Olimpijske igre u Londonu.

 RUKOMET: Srbija još živa! Izvor: MONDO

Ivan Nikčević čuva nadu "orlova"!

Srbija je bila "klinički mrtva", ali je oživjela golom efikasnog krila pet sekundi prije posljednjeg zvuka sirene. Poslije odbrane Darka Stanića nakon šuta Mihela Jureckog i dodavanja srpskog golmana, Nikčević je sigurnom realizacijom kontranapada donio bod, koji Srbiju na kraju može da odvede u London.

"Orlovi" su u drugom meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Alikanteu igrali neriješeno sa Poljskom 25:25 (14:15).

Tek sada počinje računanje! Uglavnom, najbitnije je da u posljednjem kolu što većom razlikom Srbija pobijedi Alžir, a poslije toga, da navija za Španiju protiv Poljske.

Problem može da predstavlja to što bi "furija" u slučaju trijumfa protiv Alžira, a sve osim toga predstavljalo bi vrhunsku senzaciju, ostala bez motiva u posljednjem kolu. Ako Afrikanci naprave čudo, onda to otvara nove kalkulacije...

Iako vicešampioni Evrope nisu u subotu igrali na svom nivou, pogotovo u odbrani u prvom poluvremenu, uspjeli su da poslije čudne završnice ostanu u igri. Puleni Veselina Vukovića pokazali su da imaju veliko srce. Mnogo toga im nije polazilo za rukom, ali se nisu predavali, pa čak i kada je "meč bio izgubljen".

Rastko Stojković je protiv "svojih" Poljaka nosio "orlove", Nikčević potvrdio odličnu formu sa šest golova (tri od posljednja četiri), dok je Momir Ilić, kao i Stojković, postigao pet pogodaka. Kapiten je opet bio nepogrešiv sa sedam metara.

Stanić nije dobro počeo među stativama, ali je na kraju pravio čuda!

SRBIJA - POLjSKA 25:25 (14:15)

Alikante. Hala "Tehnifikacion". Gledalaca - 1000. Sudije: Gjeding i Hansen (Danska).

SEDMERCI: 3(3) / 3(1).

ISKLJUČENJA: 14 minuta / 8 minuta.

SRBIJA: Marjanac tri odbrane, Šešum 1, Vujin 3, Nikčević 6, Manojlović 1, Toskić, Stanić 11 odbrana (dva sedmerca), Ilić 5 (3), Marković, Prodanović 2, Stojković 5, Rnić, Beljanski, Nenadić, Čutura 2, Stanković.

POLJSKA: Šmal 12 odbrana, Vihari, Jaška, K. Lijevski 3, Kučinski, Jahlevski 2, Tkačik 3, Bilecki 2, Višnjevski 4, B. Jurecki 2, Jurašik 4, M. Jurecki 3, Jurkievič, M. Lijevski 1, Sipržak, Rosinski 1.

KRETANJE REZULTATA: 2:0 (2.) 4:1 (6.) 5:5 (13.) 6:7 (16.) 9:11 (22.) 12:12 (27.) 17:16 (39.) 19:18 (45.) 19:20 (50.) 21:21 (51.) 21:23 (54.) 22:25 (56.)

Sjajno su "orlovi" počeli duel. Jakom odbranom, sa Darkom Stanićem među stativama i vrlo efikasnim napadom, pogotovo preko krila Nikčevića i Prodanovića, Srbija je u šestom minutu stigla do tri gola prednosti (4:1).

Bogdan Venta je morao brzo da potroši tajm-aut.

Poljaci su poslije savjeta selektora uspostavili rezultatsku ravnotežu, a njoj je prethodilo prvo isključenje na meču. Na "hlađenje" je morao Alem Toskić.

Sa dva vezana gola Adama Visnjevskog, Poljska je prišla na 4:3.

Rezultat je poslije početnih 0:0, prvi put bio izjednačen u 13. minutu. Ovaj put, protivnik Srbije koristi isključenje Nikčevića. Poljska se razigrala i u 16. minutu prvi put povela - 7:6. Nakon gola Krištofa Lijevskog, Vuković je morao da traži tajmaut.

Vrlo brzo smo imali priliku da preokrenemo rezultat, ali nismo iskoristili dva igrača više. Dok je odnos snaga na terenu bio šest prema četiri, postigli smo dva gola, ali i primili isto toliko, kao i još jedan sa čovjekom više.

Ulaskom Rastka Stojkovića, Srbija uspjeva da od 9:11 stigne do izjednačenja. Pivotmen "orlova" postigao je tri gola zaredom. Ipak, na odmor Poljska odlazi sa golom prednosti.

Velika borba vodila se i u drugih 30 minuta
Stanić je počeo da brani dobro i poslije dužeg vremena upisao je tek treću intervenciju (do kraja ih je skupio osam). Golom Marka Vujina ponovo vodimo 17:16, a Rajko Prodanović ne koristi zicer za plus dva. I kod 19:18 gubimo loptu, a protivnik iz kontre stiže do izjednačenja. Srbija je pojačala odbranu, ali u napadu nije išlo. Srbiju je u životu držao Stojković.

U 52. minutu isključen je Beljanski, Stanić je zasutavio šut sa krila, ali lopta dolazi ponovo do Poljaka, koji preko Tkačika postižu gol za vođstvo 22:21, a dva minuta na klupu mora i Manojlović.

Za razliku od nas, Poljska koristi veliku prednost na terenu i drugi put na meču stiže do "plus dva" - 23:21. Do kraja je ostalo još šest minuta, a malo kasnije Krištof Lijevski pogađa za ogromnih - 25:22.

London je bio sve dalji...

Međutim, "orlovi" su pokazali karakter! Vratili su se "iz mrtvih", Prodanović postiže jedan, a Nikčević dva gola, posljednji pet sekundi prije kraja, poslije odbrane Stanića i odlično bačene kontre, za izjednačenje - 25:25.

Poljaci su tražili tajmaut. Tkačik je već bio isključen, pa je Venta pokušao uvođenjem još jednog igrača umesto Šmala, ali Srbi su spremno dočekali posljednji napad protivnika. Manojlović je grubim faulom zaustavio Tomaša Rosinskog i dobio crveni karton zbog kojeg neće moći da igra protiv Alžira. Ali, Poljaci nisu imali više vremena, ostalo je još samo da Bilecki izvede deveterac.

"Živi zid" bio je na mjestu.

Nada Srbije da može na Olimpijske igre i dalje postoji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC